Nieuwste Galaxy S is zeer performant

De Galaxy S III, het nieuwe vlaggenschip van Samsung, moest een nog betere, snellere en mooiere smartphone zijn dan zijn voorganger, de Galaxy S II. Is de Zuid-Koreaanse fabrikant in zijn opzet geslaagd? Een test.

De Galaxy S III, het nieuwe vlaggenschip van Samsung, moest een nog betere, snellere en mooiere smartphone zijn dan zijn voorganger, de Galaxy S II. Is de Zuid-Koreaanse fabrikant in zijn opzet geslaagd? Een test.


Het design van de Galaxy S III vertoont geen gelijkenissen met zijn voorganger, de Galaxy S II. Of toch, de Galaxy S III is nóg groter dan zijn oudere broertje! De Galaxy S III is met ongeveer 8,6 mm bijna even slank als de Galaxy S II, maar weegt iets meer: 133 gram. Hoewel het toestel slechts een beetje groter is dan de S II nam de schermgrootte sterk toe.


De Samsung Galaxy S III beschikt immers over een 4,8-inch (12,19 cm) Super AMOLED aanraakscherm met een resolutie van maar liefst 720 x 1280 pixels. Onder het scherm zijn drie toetsen aangebracht: opties, start en terug. De starttoets is de enige fysieke toets op de voorzijde. De twee andere toetsen zijn alleen zichtbaar als het toestel actief is. De fraaie, witte voorzijde loopt over in een mooie, geborstelde aluminiumkleurige rand.


Technisch

De Galaxy S III is uitgerust met een 1,4 GHz Quad Core processor en 1 GB ram-geheugen. De beschikbare 16 GB opslaggeheugen kan je uitbreiden via een microSD-kaart, maar het toestel is ook verkrijgbaar in een 32 GB-versie.


De Galaxy S III gebruikt het erg energiezuinig Bluetooth 4.0, heeft WiFi IEEE 802.11a/b/g/n en een (A)GPS aan boord. Bovendien wordt ook het minder bekende, Russische satellietplaatsbepalingssysteem GLONASS ondersteund. Dankzij GLONASS kan het toestel sneller en nauwkeuriger je positie bepalen.


Netwerken

Hou er rekening mee dat steeds meer smartphones zoals deze Galaxy S III gebruikmaken van een micro-simkaart en dat je dus mogelijk een ruilsim moet laten uitvoeren door je provider of je bestaande kaartje moet laten ‘knippen’.


De Galaxy S III kan verbinden met volgende netwerken: HSDPA 21 Mbps / HSUPA: 5,76 Mbps, quad band (850/900/1900/2100 MHz) / EDGE/GPRS quad band (850/900/1800/1900 MHz). Deze smartphone draait de laatste versie van Android: 4.0 (Ice Cream Sandwich). Gezien de hardware is een krachtige batterij een must. Samsung voorzag een 2100 mAh batterij waarmee de telefoon het ongeveer een dagje uitzingt.


Prestaties

Aan de hand van AnTuTu Benchmark v2.8.3 beoordelen we op objectieve wijze de prestaties van de Samsung Galaxy S III. Hierin zet het toestel een zeer hoge score neer van maar liefst 11963 punten (draaiende op 1400 MHz). De individuele scores willen we je zeker niet onthouden: CPU: 7141, GPU: 1543, RAM: 2425 en I/O: 854.


Toch is dat zeker niet de hoogste score die de Galaxy S III behaalde. In de ranking op de AnTuTu-website zien we immers een puike score van 16894 punten voor een toestel met overklokte cpu (Android 4.0.4 / 1704 MHz). Uiteraard gaat bij zo een overklokte cpu de batterij veel minder lang mee.


Deze smartphone reageert bijzonder vlot en nauwkeurig. Webpagina’s worden door de browser zeer snel opgebouwd en zowel het scrollen als zoomen gaat razendsnel. Ook het multitasken gaat soepel onder Android 4.0. De interface van Android 4.0.4 in combinatie met Samsung’s eigen grafische schil oogt bovendien zeer mooi.


Het 4,8-inch Super AMOLED-scherm is zeer helder en duidelijk, zelfs in direct zonlicht. De audiokwaliteit van de interne luidspreker is behoorlijk, maar niet overweldigend.


Conclusie

De Samsung Galaxy S III (GT-I9300) is een zéér performante en mooie smartphone. Helaas is de telefoon veel te complex om alle functies (in detail) te bespreken. Het toestel werd voorzien van een erg scherp Super AMOLED aanraakscherm en een 1,4 GHz quad core processor. Het 16 GB grote, interne opslaggeheugen is uitbreidbaar via microSD-kaartjes en bovendien is het toestel ook verkrijgbaar in een 32 GB versie. Allerlei vernuftige toevoegingen als Smart Stay en S Voice tillen het niveau nog sterk op. De prijs die Samsung vraagt voor de Galaxy S III ligt echter veel te hoog, ongeacht de mogelijkheden. Als de prijs – 649 euro (16 GB) of 749 (32 GB) – geen bezwaar vormt, kunnen we deze smartphone ten zeerste aanbevelen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content