OKI multifunctional is veelzijdig en budgetvriendelijk

De OKI MC342dnw is een multifunctional die specifiek werd ontworpen voor kleinere kmo’s, maar die zijn gebaseerd op OKI’s high-performance systemen. Een test.

OKI richt zich met de MC342 MFP’s specifiek op kleinere bedrijven met 1 tot 5 werknemers. De maximale maandelijkse werklast klokt af op 30.000 pagina’s, maar de aanbevolen maandelijkse werklast ligt met 2000 pagina’s beduidend lager.


In tegenstelling tot de eerder besproken OKI MC562dn is de MC342dnw dus wel geschikt voor eenmanszaken. Hou er wel rekening mee dat de levensduur van het toestel drastisch zal afnemen wanneer de duty cycle systematisch overschreden wordt! Je geniet van drie jaar Carry-in garantie als je het toestel online registreert.


Technisch

De OKI MC342dnw is uitgerust met een 533 MHz processor en 256 MB ram-geheugen. Het werkgeheugen kan je optioneel uitbreiden tot maximaal 768 MB. Met printsnelheden tot 20 ppm in kleur en 22 ppm in monochroom is het een krachtig toestel voor kleine tot middelgroe bedrijven. Dubbelzijdig afdrukken is standaard voorzien, zodat er sterk op papier bespaard kan worden.


De scanner biedt een optische resolutie tot 1200 x 1200dpi en scant tot 20 ppm in kleur en tot 30 ppm in monochroom. Dankzij de Reverse Automatic Document Feeder kan het toestel bovendien volautomatisch dubbelzijdig scannen. Kopieren doet de OKI MC342dnw aan een maximale resolutie van 600 x 600 dpi.


Afdrukkwaliteit

Het toestel kan afdrukken in een hoge resolutie van maximaal 1200 x 600 dpi dankzij de ProQ2400 multileveltechnologie. Bovendien claimt de fabrikant dat hun toners bijdragen aan deze kwaliteit en dat het gebruik van andere toners het toestel kan beschadigen en de afdrukkwaliteit wellicht zal afnemen.


Dubbelzijdige documenten kan de OKI MC342 afdrukken op A4-papier tot 176 g/m². Enkelzijdig drukt de MC342 af op papier tot 220 g/m². De fotobestanden die we hebben afgedrukt, zijn van uitstekende kwaliteit en ook zakelijke brochures zijn ‘af’. De kleuren zijn levensecht en de afdrukken hebben een mooie glanzende afwerking.


Ook de zakelijke brief die we afdrukten, oogde zeer scherp en vertoonde geen afwijkingen qua afdrukkwaliteit. Bij OKI moet je dus duidelijk niet inboeten aan kwaliteit als je kiest voor een instapmodel MFP.


Prestaties

Om de prestaties van de OKI MC342dnw objectief te beoordelen hebben we verschillende snelheidsmetingen uitgevoerd. Bij het afdrukken van een zakelijke brief met zwart-wit logo vanuit Power Save modus duurde het 14,5 seconden vooraleer de afdruk op de printer lag.


Vanuit de wachtstand duurde dit net iets minder dan 10 seconden. Volgens onze metingen haalt de OKI MC342dnw een gemiddelde snelheid van 17,9 pagina’s per minuut. OKI geeft zelf een snelheid op van 22 ppm in monochroom en 20 ppm in kleur.


Een foto in 10 x 15 formaat afdrukken, nam 19,74 seconden in beslag vanaf het ogenblik dat we de afdruktaak gaven tot het blad op de printer lag. Wanneer we dezelfde foto afdrukten op een volledige A4-pagina nam dit 24,09 seconden in beslag.


Een afgedrukte pagina kost volgens onze berekeningen 13,1 eurocent bij gemiddeld 5 % bedekking. Hierbij houden we rekening met alle kosten, ook de aanschafkost van de MFP zelf. We hebben uiteraard de prijzen genomen van originele OKI toners.


OKI heeft voor dit toestel geen (in verhouding) goedkopere high capacity toners voorzien. Het toestel maakt dus iets duurdere afdrukken dan zijn grotere broer, maar is ook een stuk goedkoper in aanschaf. Vooral de lagere aankoopwaarde kan voor veel kleine bedrijven de doorslag geven.


Conclusie

De OKI MC342dnw is een zeer complete MFP voor kleine bedrijven. Draadloze netwerkconnectiviteit is standaard voorzien, maar uiteraard kan je het toestel ook bekabeld aansluiten op je bedrijfsnetwerk. De afdrukkost per pagina ligt iets hoger dan bij zijn grotere broer, de MC562dn die we eerder al bespraken. Gelukkig is het toestel goedkoop in aankoop (405 euro excl. BTW), erg veelzijdig en maakt het high-end afdrukken. De afdrukkwaliteit is werkelijk zeer goed. Het grote nadeel van dit toestel is het hoge stroomverbruik.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content