Opmerkelijk vormgegeven iPod dock

Edifier is een Chinese fabrikant van audio- en multimediaproducten. De Luna5 encore iF500 van Edifier is een eigenzinnig iPod docking station dat ons de oren deed spitsen.

Edifier is een Chinese fabrikant van audio- en multimediaproducten. De Luna5 encore iF500 van Edifier is een eigenzinnig iPod docking station dat ons de oren deed spitsen.


De Luna5 encore iF500 heeft een uitgesproken design. Het dock lijkt op een half platgedrukte voetbal met onderaan een ronde plaat waarin de dockconnector en de bedieningstoetsen zijn aangebracht.


De Luna5 encore iF500 is uitgevoerd in een combinatie van zwarte en witte pianolak met een aluminium afwerking rond het dock. De luidsprekers zijn met een zwart doek bekleed. De witte pianolak op de achterzijde staat in contrast met de zwarte afwerking van de voorzijde. Op de achterzijde is ook de stroomaansluiting aangebracht.


Luidsprekers

Het totale vermogen van de Luna5 encore iF500 bedraagt 52 watt RMS. Het systeem beschikt over vijf drivers. De mid-range speakers en de tweeters nemen samen 20 watt voor hun rekening en de subwoofer 32 watt. Alle units zijn magnetisch afgeschermd. Je kan het systeem dus zonder enig probleem in de buurt van een tv of monitor plaatsen.


Geluidskwaliteit

De afstandsbediening beschikt over vier knopjes waarmee je de bass- en treble-weergave naar believen kan bijstellen. De subwoofer is vrij krachtig en dat merk je als je de bass-weergave hoger zet. Naast de lage tonen, komen echter ook de midden en hoge tonen goed naar voor.


We beluisteren verschillende muziekstijlen, zowel klassiek als modern en concluderen dat de Luna5 encore iF500 klankmatig zeer goed presteert. De Luna5 encore iF500 brengt een warm en vol geluid voort dat je normaal alleen mag verwachten in de (nog) duurdere klasse iPod docks.


Het dock zelf is overigens een ‘floating dock’ dat niet volledig vast aan de speaker is bevestigd. Hierdoor nemen de trillingen af die voortkomen uit de lage tonen en worden iPod’s met een harde schijf beter beschermd.


Conclusie

De Edifier Luna5 encore iF500 is een iPod dock met een erg eigenzinnig uiterlijk. Over smaken valt niet te twisten, maar wij vinden het design wel fraai. Ook klankmatig kon de Edifier Luna5 encore iF500 ons erg bekoren. Het geluid klinkt warm en vol. Een nadeel vonden wij de lay-out van de overigens stevige afstandsbediening. De bedieningstoetsen van het dock zelf zijn aanraakgevoelig en reageren heel accuraat. De adviesprijs van het iPod dock is met zijn 269,95 euro gerechtvaardigd als je gaat vergelijken met soortgelijke systemen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content