Philips televisie voor designliefhebbers

De Philips DesignLine tv-serie springt in het oog door de grote, ‘zwevende’ glasplaat. We testten het 55-inch model van deze serie.

Philips sloot een joint venture met het Chinese bedrijf TPV Technology Limited waarbij het aandeel van Philips 30 procent bedraagt. De joint venture TP Vision zal onder meer instaan voor het ontwerpen, produceren en distribueren van Philips tv’s. Hierdoor blijft de merknaam Philips bestaan en werden de werknemers overgedragen aan TP Vision.


De Philips DesignLine bestaat uit twee modellen met een verschillende beelddiagonaal. De 55PDL8908S/12 die wij ontvingen heeft een beelddiagonaal van 55 inch oftewel 140 cm en kreeg een A+ energielabel. Daarnaast is er ook een kleinere variant, de 46PDL8908S/12. Dit toestel beschikt over een 46-inch (117 cm) beeldscherm en kreeg een A energielabel.


Plaatsing

De Philips DesignLine televisies werden opgebouwd rond een zwevend glasontwerp. Natuurlijk zweeft het glas niet echt, maar moet je de tv tegen een wand bevestigen via de meegeleverde Smart Mount. Hierdoor hangt de tv vast in een beugel, maar leunt op de grond via de glasplaat. De tv staat daardoor ook een beetje schuin zoals bij het Monolithic Design van Sony.


De kantelhoek bedraagt 0 tot 10 graden. Doordat de glasplaat onder het LCD-paneel deels doorzichtig is, mogen de kabels natuurlijk niet in het wilde weg rondslingeren. Om alles (letterlijk) in goede banen te leiden, voorzag de fabrikant een kabelhouder die alle kabels uit het zicht wegleidt.


Technisch

Naast een hoogstaand design is de Philips 55PDL8908S/12 ook onder de motorkap goed voorzien. Het Full HD LED-scherm beschikt over Edge LED-achtergrondverlichting en is mede daardoor erg slank. In combinatie met de Perfect Pixel HD Engine, Micro Dimming en een 1400 Hz Perfect Motion Rate (PMR) kan je genieten van superscherpe actiebeelden.


Het systeem wordt aangedreven door een dual core processor. Het zwevende effect van de DesignLine wordt versterkt dankzij driezijdige XL Ambilight. Hoewel 3D nog steeds niet ‘mainstream’ is, tref je het op bijna elke nieuwe tv aan. De Philips 55PDL8908S/12 is uitgerust met 3D Max, een technologie die gebruikmaakt van actieve shutterbrillen. Het toestel biedt tevens de mogelijkheid om de 3D-diepte aan te passen en 2D-beelden te converteren naar 3D.


Dankzij Philips Smart TV krijg je snel toegang tot sociale netwerken als Facebook en Twitter en kan je vlot communiceren via Skype. Reken daarbij toegang tot een uitgebreid aanbod in online entertainment en online apps en je hebt een heuse ‘computer’ in je huiskamer staan.


TP Vision geeft een jaarlijks verbruik op van 125 kWh en in stand-bystand zou de Philips 55PDL8908S/12 minder dan 0,1 watt verbruiken. Het toestel meet 1191 x 1241 x 41,4 mm (H x B x D) en weegt 42 kg.


Beeld- en geluidskwaliteit

De Philips DesignLine 55PDL8908S/12 biedt een zeer mooie beeldkwaliteit. De beelden zijn haarscherp, zeer helder en erg natuurgetrouw. Kenmerkend is ook het diepe contrast en de vloeiende weergave van bewegende beelden. Dit alles is natuurlijk te danken aan de Perfect Pixel HD Engine in combinatie met Micro Dimming, lokaal contrast en de 1400 Hz Perfect Motion Rate (PMR).


Ook de audioweergave is ontzettend goed, zeker voor een dergelijk slanke televisie. TP Vision rustte de Philips DesignLine 55PDL8908S/12 uit met 2 x 15 watt luidsprekers. Deze brengen een volle warme klank voort, zodat een optioneel luidsprekersysteem eigenlijk overbodig is. Zelfs op een hoger volume treedt er geen vervorming op.


Conclusie

De Philips DesignLine 55PDL8908S/12 (2.999 euro) is zowel qua design als technisch een bijzonder toestel. Designliefhebbers kunnen hun hartje ophalen met het ‘zwevende’ glaspaneel waarin het LCD-paneel verwerkt is. Dat je de tv alleen kan plaatsen met behulp van de meegeleverde wandbeugel is een nadeel aangezien niet elke woning hiervoor geschikt is. De mogelijkheden qua Smart TV zijn legio. De gebruiksvriendelijke MyRemote-app voegt een extra dimensie toe aan deze televisie. Het toestel biedt erg veel mogelijkheden die we helaas niet allemaal konden bespreken in deze review. Wat uiteraard nog steeds het belangrijkste is voor een televisietoestel is de beeld- en geluidskwaliteit. Hiermee wist TP Vision ons echt te overtuigen. En het design? You love it or you hate it…


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content