Praktisch toetsenbord voor onderweg van Microsoft

Microsoft lanceerde onlangs nieuwe invoerapparaten met speciale functies voor Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 8. We testten het Wedge Mobile Keyboard.

Microsoft lanceerde onlangs nieuwe invoerapparaten met speciale functies voor Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 8. We testten het Wedge Mobile Keyboard.


De nieuwe muizen en toetsenborden functioneren niet alleen met Windows 8, maar ook met oudere versies van Windows, met Mac OS.X 10.6 of hoger, met recente Android- en Apple-smartphones en -tablets.


Wij koppelden het Wedge Mobile Keyboard succesvol aan een Windows 8-tablet, een Windows 8-laptop, een Windows 7-laptop, een Android 3.2 tablet van Samsung, een Android 4.0.4 (ICS) tablet van Samsung, een 4.1 (Jelly Bean) tablet van Asus, een Android 2.3.4 smartphone van Motorola en een iPad 3 tablet van Apple met zowel iOS 5 als iOS 6 (volgens Microsoft werkt het overigens ook onder iOS 4).


Design

Het compacte, in stevig geborsteld aluminium uitgevoerd Wedge Mobile Keyboard meet 26,3 x 10,1cm en weegt 465 gram met en 250 gram zonder cover. Qua afmetingen is het ongeveer half zo groot als een typische 10-inch tablet.


De cover heeft meer functies dan alleen de bescherming van de toetsen. Als je de cover over het toetsenbord klikt, schakelt het zichzelf automatisch uit. Je kunt het toetsenbord daarnaast ook nog met een functietoetscombinatie uitzetten. De cover plooit ook in het midden en kan dan gebruikt worden als stevige stand voor een tablet: handig!


Het toetsenbord telt 80 toetsen (en 105 toetscombinaties) verdeeld over zes rijen, waarvan de bovenste rij functietoetsen bevat die kleiner zijn uitgevoerd. Er zitten functietoetsen bij speciaal voor Windows 8, zoals zoeken, delen en instellingen wijzigen. Verder zitten er ook mediatoetsen op om het afspelen van muziek te regelen.


In de praktijk

Je koppelt het toetsenbord met een andere Bluetooth-apparaat door de verzonken Bluetooth-knop aan de rechterkant van het batterijcompartiment ingedrukt te houden tot op de voorkant een ledje groen-rood begint te knipperen. Om de koppeling succesvol af te sluiten, dien je een zescijferige beveiligingscode op het toetsenbord te typen.


Je moet uiteraard zelf zorgen voor de juiste toetsenbordinstellingen, zodat de gebruikte karakterset overeenstemt. Wij testten overigens een Azerty-versie van het toetsenbord. De juiste toetsenbordlayout instellen, verschilt van besturingssysteem tot besturingssysteem. Op een iPad vind je die instellingen bijvoorbeeld bij Settings, General, Keyboards.


Omdat het Wedge Mobile Keyboard zo compact is, liggen de toetsen dicht bij elkaar. Ze zijn op zich echter voldoende groot om er tegen niet al te hoge snelheid met tien vingers op te kunnen tikken. Het is dus zeker geen vervanger voor een “normaal” toetsenbord, maar wel een ideale gezel voor onderweg, wanneer compactheid en lichtheid belangrijker zijn dan typsnelheid.


Conclusie

Het Wedge Mobile Keyboard is handig onderweg, mooi en stevig en de cover die ook als standaard voor een tablet kan dienen is een briljante uitvinding. Maar aan dit moois hangt wel een duur prijskaartje vast. Dit mobiele Bluetooth-toetsenbord kost immers net geen 80 euro en dat vinden wij te veel. Vooral ook omdat de Amerikanen er 80 dollar voor betalen, ofwel bijna 28% minder dan wij Europeanen.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content