Robuuste, maar zakelijke laptop

We zetten de Dell Latitude E6410 ATG op de testbank, een laptop in een semi-robuuste behuizing. Maar onder het robuuste uiterlijk gaat een krachtige zakelijke laptop schuil.

We zetten de Dell Latitude E6410 ATG op de testbank, een laptop in een semi-robuuste behuizing. Maar onder het robuuste uiterlijk gaat een krachtige zakelijke laptop schuil.

ATG staat voor “All Terrain Grade”, ofwel bruikbaar op alle terreinen. De Dell Latitude E6410 ATG is een semi-robuuste laptop die voldoet aan enkele van de MIL-STD 810G-normen van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Dat betekent niet dat deze laptop uitsluitend bedoel is voor militair gebruik. Ook in de bedrijfswereld is er vraag naar robuuste laptops, bijvoorbeeld voor onderhoudstechnici, in productieomgevingen of gewoon omdat een bedrijf kiest voor superbetrouwbare hardware.

Semi-robuust

De Dell Latitude E6410 ATG heeft een erg stevige “Tri-Metal” behuizing. Rond het 14,1-inch LED-scherm zit een verstevigende plaat en een metalen rand die het scherm extra tegen stoten beschermt. Op het moederbord zit een sensor die heel snel reageert op stoten en dan de harde schijf uitschakelt. Bovendien is de elektronica binnenin extra stoot- en trillingvrij gemaakt met behulp van schokdempers.

Uitrusting

Het scherm is met een diagonaal van 14,1 inch en een resolutie van 1280 x 800 pixels iets kleiner dan gebruikelijk bij een standaardlaptop, maar voor het rest is dit een compleet uitgeruste Windows 7-machine, met een krachtige Intel Core i7 M620 processor aan 2,67 GHz en 4 GB DDR3 geheugen dat je kunt uitbreiden tot 8 GB. Deze laptop is overigens ook verkrijgbaar met iets goedkopere Intel Core i5-processoren aan 2,53 en 2,4 GHz. De 7200 tpm harde schijf is met 500 GB ruim bemeten; optioneel zijn ook diverse ssd’s verkrijgbaar. Het videogedeelte is een Intel HD chip die zijn geheugen deelt met het werkgeheugen.

Prestaties

Het led-scherm is erg helder. Het toetsenbord voelt stevig aan. In de PC Mark Vantage benchmark scoort deze Latitude E6410 ATG een meer dan behoorlijke 8.864 punten. Vooral de harde schijf presteert erg goed en haalt een Roadkill 2 score van 73.833 punten. De videoprestaties zijn eerder gemiddeld, met een score van 1.892 punten in de 3D Mark 2006 benchmark. De Windows Experience Index bedraagt 4,7. De standaard accu met zes cellen levert een autonomie van net geen zeven uur, wat behoorlijk indrukwekkend is voor een dergelijke krachtige machine

Conclusie

De Dell Latitude E6410 ATG is gebouwd als een tank en presteert als een mitrailleur: ideaal als je op zoek bent naar een goed presterende laptop die tegen een stootje kan. Het even robuuste prijskaartje (1.693 euro) moet je er voor lief bijnemen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content