Rugzak combineert tas voor laptop en spiegelreflex

Dankzij de Case Logic SLRC-206 rugzak hoeven fotografen niet langer met twee tassen te sleuren, want ze kunnen er zowel een digitale spiegelreflexcamera (D-SLR) als een laptop in opbergen.

Dankzij de Case Logic SLRC-206 rugzak hoeven fotografen niet langer met twee tassen te sleuren, want ze kunnen er zowel een digitale spiegelreflexcamera (D-SLR) als een laptop in opbergen.


De Case Logic SLRC-206 is ruim genoeg om een 16-inch notebook of een 17-inch MacBook Pro, je spiegelreflexcamera, verschillende lenzen, batterijen, geheugenkaartjes en andere accessoires te dragen. De draagriemen zijn voldoende breed en comfortabel om zware ladingen te dragen – hoewel een vrouwelijke gebruiker me vertelde dat ze de riemen net iets té breed vond. Hij heeft dus voldoende capaciteit om volledig uitgerust op verplaatsing te gaan.


Hangmat

Bovendien combineert de rugzak deze draagcapaciteit met een klein arsenaal aan ingenieuze handigheidjes. Zo zijn de draagriemen voorzien van velcro bandjes om ze op te rollen zodat ze niet vervelend in de weg hangen.


Een ander interessant voordeel van de SLRC-206 is zijn harde bodem. Deze zorgt ervoor dat de rugzak zelf recht blijft staan als je hem ergens neerzet. Je zet de tas neer, opent het compartiment tot beneden en hebt toegang tot al je accessoires en lenzen zonder het gevaar dat ze eruit vallen.


De meest interessante handigheid is misschien wel het hangmatsysteem. Dit systeem is door Case Logic gepatenteerd en hangt je spiegelreflex als het ware op in de rugzak. Op deze manier is het heel eenvoudig je camera boven in de rugzak te hangen, waar je er snel aan kan zonder ook je ander materiaal te moeten blootstellen aan de elementen. Bovendien houdt deze “hangmat” je camera veilig voor schokken onderweg.


Vocht

Wat waterdichtheid betreft is er wat minder goed werk geleverd. Case Logic beweert dat de tas waterdicht is en legt daarbij vooral de focus op de harde onderkant van de tas. Deze is inderdaad waterdicht en stelt je in staat de rugzak op een vochtige ondergrond te zetten. De rest van de tas is echter niet waterdicht. De buitenlaag is gemaakt van een stof die zeker robuust, maar niet perfect waterdicht is. Ook de ritsen laten water door.


Conclusie

De SLRC-206 biedt wat een fotograaf goed kan gebruiken: veel draagcapaciteit, de combinatie spiegelreflex- en laptoptas, bescherming tegen schokken en de nodige “customizability”. Deze rugzak schiet echter tekort op een toch wel heel belangrijk punt: waterdichtheid bij hevige buien, zoals we die deze zomer jammer genoeg vaak hebben gehad in ons land. Dit is trouwens iets waar alle fabrikanten van fototassen op zouden mogen letten!


Peter Schildermans

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content