Scherp geprijsde zakelijke laptop

De Toshiba Satellite Pro S500-115 is een zakelijke laptop met een democratisch prijskaartje. We onderzochten of je daardoor niet te veel compromissen moet sluiten.

De Toshiba Satellite Pro S500-115 is een zakelijke laptop met een democratisch prijskaartje. We onderzochten of je daardoor niet te veel compromissen moet sluiten.

De nieuwe Toshiba Satellite Pro S500-115 kan je in de standaard uitvoering die wij hebben getest op het internet kopen voor 602,48 euro exclusief btw. Dat is een erg scherpe prijs voor een kleinzakelijke notebook met volwaardige uitrusting. Zo heeft deze Satellite Pro een groot toetsenbord met apart numeriek klavier en wordt hij standaard geleverd met Windows 7 Professional 64-bit, een geheugenkaartlezer en een multi dvd-recorder. Naast een gewone vga-aansluiting heeft de Satellite Pro S500-11 ook nog een mini-DisplayPort-uitgang. Via een apart aan te schaffen verloopkabel kun je er dus ook een HDMI-videosignaal uit puren.

Uiterlijk
De Toshiba Satellite Pro S500-115 is volledig in het zwart uitgevoerd. De kast is in mat afgewerkt en is lichtjes geribbeld, zodat het kunststof lijkt op leder. Het blijft al met al toch een vrij saai, gewoon design, maar dat is wellicht ook iets waar de meeste zakelijke gebruikers de voorkeur aan geven. Het led-verlichte 16:9 scherm heeft een diagonaal van 15,4 inch en biedt een resolutie van 1366 x 768 pixels. In de schermrand is een HD webcam ingebouwd (1280 x 800 pixels resolutie).

Beveiliging Dankzij de Intel Core i3 M330 processor en het 64-bit besturingssysteem kan deze laptop maximaal 8 GB geheugen adresseren. Standaard is 4 GB geïnstalleerd. Dat werkgeheugen moet je wel delen met het videogeheugen van de Intel HM55 grafische chip (tot 1.696 gedeeld videogeheugen onder een 64-bit besturingssysteem). Er is een beveiligingschip, een vingerafdruklezer en software om de laptop te versleutelen. Toshiba levert ook nog allerlei andere hulpprogramma’s mee, zoals een programma om heel precies het stroomverbruik te regelen en te meten. Deze laptop heeft ook een Toshiba-dockingaansluiting. Deze Toshiba laptop houdt het in onze standaardtest exact 280 minuten uit op een volle accu.

Conclusie De Toshiba Satellite Pro S500-115 biedt heel wat waar voor zijn geld. Buiten de ietwat lage resolutie van het scherm en de eerder gemiddelde grafische prestaties hoef je bij deze laptop eigenlijk geen compromissen te sluiten. We hopen dat we dankzij de nieuwe Intel Core i3 nog meer van dergelijke scherp geprijsde en goed presterende notebooks in ons testlab mogen verwelkomen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content