Semiprofessionele camcorder

De NEX-VG10E camcorder kan volgens Sony video opnemen in full HD bioscoopkwaliteit. Daarnaast kan je op de NEX-VG10E ook andere lenzen monteren.

De NEX-VG10E camcorder kan volgens Sony video opnemen in full HD bioscoopkwaliteit. Daarnaast kan je op deze Handycam ook andere lenzen monteren.

Professionele camcorders zijn peperduur (reken op verschillende duizenden euro’s). Sony biedt met de Handycam NEX-VG10E een semiprofessionele camcorder voor een prijskaartje van 1.999 euro.


De Sony NEX-VG10E is uitgevoerd in een combinatie van zwart en chroomkleur. Het geheel oogt daarmee erg stijlvol en vooral robuust. De camcorder beschikt over een ‘arm’ waarop de zoeker en de microfoon zijn bevestigd. Het windscherm vermindert het geruis van de wind tijdens het opnemen.


Op de arm is ook een accessoireschoen en een zelfvergrendelende accessoireschoen voorzien. Je kan bijvoorbeeld een richtmicrofoon en/of externe flitser bevestigen. Een aansluiting voor een externe microfoon en een bevestigingsoog voor een schouderriem zijn eveneens voorzien op de arm.


Sensor

De Sony NEX-VG10E beschikt over een 23,4 x 15,6 mm grote Exmor APS HD CMOS sensor van 14,2 megapixels. Sony geeft aan dat een conventionele sensor slechts 5 mm meet. De sensor legt full HD-video en foto’s vast met de kwaliteit en scherptediepte van een DSLR-camera, aldus Sony. Exmor-technologie zorgt voor meer detail en minder ruis in de opnamen. Dankzij de Dynamic Range Optimizer van de Sony NEX-VG10E wordt de belichting en het contrast automatisch aangepast in situaties met een hoog contrast en tegenlicht.


Lenzen

De NEX-VG10E kan je uitrusten met lenzen met een E-bevestiging. Tevens biedt de camera ondersteuning voor DSLR-lenzen van Carl Zeiss en Sony via een los verkrijgbare (LA-EA1) adapter. Je hebt dus de keuze uit een breed gamma aan lenzen.


Wij hebben de NEX-VG10E getest met de SEL18200 lens. Deze lens beschikt over Optical SteadyShot met Active Mode. Deze beeldstabilisatie zorgt ervoor dat ongewenste camerabewegingen gecorrigeerd worden. De focusafstand in millimeters is 18 – 200. De brandpuntsafstand is f/3,5 – f/6,3. Verder geven we ook nog mee dat de lens beschikt over een optische zoomfactor 11.


Conclusie

De Sony Handycam NEX-VG10E is een kwalitatieve en erg veelzijdige camcorder. Je kan de lenzen eenvoudig verwisselen. De 23,4 mm grote Exmor APS HD CMOS sensor van 14,2 megapixels en de BIONZ-processor staan garant voor kwalitatieve opnames. Voor de opslag van de beelden heb je de keuze tussen een sd- of Memory Stick PRO Duo-kaart. De NEX-VG10E is geen goedkoop toestel, maar toch is hij zijn geld waard volgens ons. Ben je gepassioneerd door het filmen en besteed je veel vrije tijd aan je hobby? Dan is de Sony NEX-VG10E absoluut een aanrader.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content