Superslanke smartphone van Sony Ericsson

Voor de Xperia Arc deed Sony Ericsson beroep op de beste technologie van twee partners: Google is verantwoordelijk voor het populaire Android besturingssysteem en Sony is gespecialiseerd op het vlak van entertainment.

Voor de Xperia Arc deed Sony Ericsson beroep op de beste technologie van twee partners: Google is verantwoordelijk voor het populaire Android besturingssysteem en Sony is gespecialiseerd op het vlak van entertainment.


De Xperia arc heeft een superslank design meegekregen van Sony Ericsson. Het toestel is op het dunste deel slechts 8,7 mm dik en weegt slechts 117 gram. De Xperia arc is lichtjes gebogen om zo perfect in je hand te liggen wanneer je het toestel gebruikt.


Touchscreen

Het 4,2-inch grote touchscreen wordt aangedreven door de Sony Mobile Bravia Engine. In combinatie met het Reality Display (met Live kleurenfilter en led-achtergrondverlichting) levert de Sony Ericsson Xperia arc kristalheldere, levensechte en contrastrijke beelden af. Het scherm is uitgevoerd in krasbestendig mineraalglas met een veiligheidslaag. Het capacitieve touchscreen ondersteunt multitouch, geeft 16,7 miljoen kleuren weer en beschikt over een FWVGA resolutie van 854 x 480 pixels.


De beeldkwaliteit is echt subliem. Het scherm is erg scherp en zelfs in zonnige omstandigheden blijft het goed leesbaar. Tijdens het bekijken van enkele HD-filmpjes viel ook de geluidskwaliteit van de ingebouwde speaker in positieve zin op. Het is echt een waar plezier om filmpjes in hoge kwaliteit te bekijken op de Xperia arc.


Camera

De Sony Ericsson Xperia arc beschikt over een 8,1 megapixel camera en led-flits. Dankzij de Sony Exmor R sensor en de f/2.4 lens kan de Xperia arc foto’s en HD video’s in hoge kwaliteit vastleggen. De camera kan video’s opnemen in 720p. Verder ondersteunt het toestel gezichtsherkenning en geotagging waarbij GPS-locatiegegevens worden toegevoegd aan de foto’s.


De Sony Ericsson Xperia arc beschikt over een 1 GHz Qualcomm processor. De Xperia arc draait op Android 2.3 (Gingerbread). Dankzij deze combinatie reageert de Xperia arc zeer accuraat en is het toestel voorzien van een zeer intuïtieve user interface.


Conclusie

De Sony Ericsson Xperia Arc (500 euro) is een echte krachtpatser. In onze ogen is dit een echte iPhone killer en dus een geduchte concurrent voor de Apple iPhone 4. Het design is tot in de puntjes verzorgd en Sony Ericsson heeft duidelijk gebruikgemaakt van de multimedia-expertise van moedermaatschappij Sony. De camera levert een verbluffende beeldkwaliteit voor een smartphone en dankzij de ingebouwde DLNA-server kan je eenvoudig muziek, foto en video’s streamen over je netwerk. Wij zijn in elk geval volledig overtuigd; deze arc houdt de boog strak gespannen.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content