Te duchten concurrent voor iPod

Sony introduceert een reeks nieuwe mediaspelers die duidelijk moeten kunnen concurreren met de iPod van Apple. Wij testen de NWZ-A845 en bekijken of dit echt een iPod-killer is.

Sony introduceert een reeks nieuwe mediaspelers die duidelijk moeten kunnen concurreren met de iPod van Apple. Wij testen de NWZ-A845 en bekijken of dit echt een iPod-killer is.

Sony maakt al geruime tijd gebruik van de merknaam Walkman, die het bedrijf in de jaren 70 introduceerde met de komst van de draagbare cassettespeler. De Walkman NWZ-A845 mediaspeler is uitgevoerd in mat zwart met een glanzende zwarte kader rondom het 2,8-inch Oled-scherm. Als het scherm is uitgeschakeld, heeft het wat weg van een spiegel. Het toestelletje is erg rank en meet slechts 46,8 (B) x 104,9 (H) x 7,2 (D) mm.

Design Net onder het scherm bevinden zich bedieningsknoppen die zilverkleurig uitgevoerd zijn. De rechterzijde van de speler biedt plaats aan de Hold-knop (om alle bedieningstoetsen uit te schakelen) en de volumeknoppen. Op de onderzijde zijn de aansluitingen aangebracht. Naast de 3,5 mm jack-aansluiting is ook een WM-Port dockaansluiting voorzien om het toestel aan te sluiten op andere apparaten. Deze aansluiting kan je vergelijken met de Apple dockconnector.

Bediening en geluidskwaliteit

De speler beschikt over een erg duidelijk en intuïtief menu. Via het menu heb je snel toegang tot de content op de speler, de fm-radio en de instellingen. Helaas is er geen mogelijkheid om de interface in het Nederlands om te zetten. Dat is jammer, zeker omdat Sony toch sterk vertegenwoordigd is in België en Nederland.

De geluidskwaliteit van de meegeleverde MDR-NC033 oortjes is behoorlijk. De lage tonen komen naar onze mening iets te weinig naar voor. Wel zitten deze in-ear oortjes zeer comfortabel in het oor en worden verschillende dopjes meegeleverd (S/M/L). Belangrijk detail: geluidsonderdrukking is alleen beschikbaar bij gebruik van de bijgeleverde hoofdtelefoon.

Conclusie

De NWZ-A845 is een prachtige mediaspeler met veel instelmogelijkheden. Het OLED-scherm geeft een erg mooi en vloeiend beeld waarvan we danig onder de indruk waren. De intuïtieve interface in combinatie met de Sony Content Transfer transfersoftware maken van deze speler een geduchte concurrent voor de immens populaire iPod. De meegeleverde oortjes zijn van behoorlijk goede kwaliteit.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content