Toetsenbord met ingebouwde LED-verlichting

Zoals de naam al aangeeft is het Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 een draadloos, verlicht toetsenbord. Het werkt wel alleen op Windows-systemen. We hebben het getest.

Zoals de naam al aangeeft is het Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 een draadloos, verlicht toetsenbord. Het werkt wel alleen op Windows-systemen. We hebben het getest.


Installeren is een simpele kwestie van de draadloze usb-adapter in een vrije usb-poort te steken, het toetsenbord aan te zetten met de schuifknop die je rechtsboven vindt en wachten tot Windows de boel detecteert. De detectie verloopt zonder problemen. De software vraagt ons zelfs om enkele letters te typen, zodat we er zeker van zijn dat het nieuwe toetsenbord goed werkt.


Performantie

Het Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 heeft een ingebouwde led-verlichting die zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht. De verlichting brandt niet permanent. Pas als je met je handen in de buurt van het toetsenbord komt, licht het op. Je kunt met dit toetsenbord dus ook perfect in het donker typen als je dat wil.


De toetsen zijn afgerond volgens een systeem dat Logitech ‘PerfectStroke’ noemt. Het geronde ontwerp zorgt ervoor dat je vingers gemakkelijk van toets naar toets glijden en dat je urenlang vlot kunt typen. In de praktijk werkt dit redelijk goed, al moet je er in het begin toch aan wennen dat de toetsen erg dicht bij elkaar liggen, waardoor je de neiging hebt om er twee tegelijk in te drukken. Maar na enige oefening konden we vlot en snel met tien vingers typen op dit toetsenbord.


Het Logitech K800 toetsenbord is niet volledig geruisloos: de tikken zijn redelijk goed te horen. Persoonlijk vinden we wel dat het toetsenbord iets te plat staat, zelfs als je de voetjes aan de onderkant uitklapt. Ook had de polsrust wat ons betreft best wat breder mogen zijn.


Autonomie

Het toetsenbord houdt het behoorlijk lang uit eens de batterij volledig is opgeladen, iets wat via usb in elke uren is geflikt. Wij tokkelden er dagelijks verschillende uren op en schakelden het toetsenbord nooit uit. Na exact een maand lichtte de onderste van de drie batterij-ledjes naast de aan/uit-knop rood op en dienden we de laadkabel boven te halen.


Conclusie

Het Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 is een stijlvol, compact draadloos toetsenbord met een goede autonomie en enkele handige snufjes, zoals een automatische led-verlichting. Je kunt er vlot op typen, maar op ergonomisch gebied laat het enkele steekjes vallen, vooral dan omwille van de te kleine polssteun.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content