Touch-monitor met webcam, speakers en mhl

We testten de AOC i2272Pwhut, een aanraakmonitor met een schermdiagonaal van 54,6 cm (21,5 inch) die je met behulp van een ingebouwde voet rechtop kunt zetten, of bijna plat leggen om aanraakapplicaties direct op het beeldscherm te bedienen.

De AOC I2272PWHUT kan je gebruiken als traditionele rechtopstaande monitor door de achteraan ingebouwde voet in de 15-graden positie te plaatsen.


Door de voet in de 57-graden positie te plaatsen kan je met twee handen op het scherm typen met behulp van het virtuele toetsenbord van Windows 8. Ook kun je er dan allerlei touch-apps op bedienen, zoals virtuele muziekinstrumenten of touch-games.


Technische eigenschappen

Deze monitor heeft een ips-scherm met een brede kijkhoek van 178 graden vertical en horizontaal. Naast twee hdmi-poorten met hdcp (copyright)-becherming, heeft dit beeldscherm ook een gewone vga-poort, zodat je er oudere pc’s op kunt aansluiten. Stereoluidsprekers en een 720p webcam zijn ingebouwd.


De monitor heeft een ingebouwde usb-hub met in totaal vijf usb-poorten, waarvan er drie het snellere usb 3.0 ondersteunen. Drie usb-poorten zitten aan de rechterkant; alle andere poorten bevinden zich achteraan. Je kunt de poorten op de zijkant gebruiken om mobiele apparatuur op te laden.


De hdmi-poorten van deze AOC-monitor ondersteunen verder mhl (mobile high-definition link), zodat je er scherm en geluid van een (Android)-tablet of -smartphone op kunt spiegelen, mits je een mhl-kabel hebt (usb naar hdmi; wordt niet meegeleverd).


Praktijk

De voet veert automatisch en vlot mee als je het scherm opnieuw rechtop plaatst en zet zichzelf dan vast zodat het scherm stabiel rechtstaat.


Om de monitor opnieuw plat te leggen, moet je de voet iets naar achteren trekken en dan het scherm ‘indrukken’. Ondanks het gewicht van vijf kg werkt dit heel vlot en moet je nauwelijks kracht zetten om de monitor van positie te wisselen.


Prestaties

De AOC I2272PWHUT/BK presteerde goed in onze visuele testen. Op het beeld en de kleuren valt niets aan te merken, behalve dat het scherm in zijn standaardmodus een te sterk blauwzweem heeft, maar dit kun je eenvoudig zelf via calibratie aanpassen als dit voor jou van belang is.


Ook de aanraakbediening (die trouwens infrarood-gebaseerd is) werkte tijdens onze test probleemloos en zonder merkbare haperingen. We konden vlot met tien vingers typen op het virtuele Windows 8.1-toetsenbord.


Een minpuntje is dat het scherm redelijk veel weerkaatsingen vertoont. Ook zit er een vrij brede rand rond het scherm, die dan bovendien nog eens enkele millimeters boven het eigenlijk led-panel uittorent en bovendien niet naadloos tegen dat panel aansluit. Daardoor kan er op termijn vuil terechtkomen tussen de rand en het scherm dat maar moeilijk verwijderbaar zal zijn.


Die rand beschermt het led-panel wellicht tegen beschadigingen, dus er valt mee te leven. Gezien de relatief lage prijs van deze multitouch-monitor kunnen we ook moeilijk een volledig randloos ontwerp met versterkt glas verwachten.


De 720p webcam werkt goed wanneer het scherm rechtop staat; het gezicht van de gebruiker is dan mooi gecentreerd. Als het scherm plat ligt, is de webcam echter in de praktijk onbruikbaar. De stereomicrofoon die weerszijden van de webcam zit, pikt geluiden duidelijk op.


Conclusie

De AOC Series 72 myTouchDisplay I2272PWHUT/BK is een betaalbare en behoorlijk presterende Windows-aanraakmonitor met ingebouwde luidsprekers en webcam en veel aansluitingen, die je bovendien bijna plat kunt leggen zodat je er rechtstreeks op kunt typen, spelen of muziek maken.


Adviesprijs:

329 euro. Voor 30 euro méér koop je het 23,6-inch model, de i2472Pwhut


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content