Touch-muizen voor elk soort ondergrond

Eerder testten we al Microsofts nieuwe Wedge Mobile Keyboard. Nu zijn de de Wedge Touch Mouse en de Sculpt Touch Mouse aan de beurt. De eerste is bedoeld voor mobiele gebruikers en dus erg compact, terwijl je de tweede kan gebruiken als desktopmuis.

Eerder testten we al Microsofts nieuwe Wedge Mobile Keyboard. Nu zijn de de Wedge Touch Mouse en de Sculpt Touch Mouse aan de beurt. De eerste is bedoeld voor mobiele gebruikers en dus erg compact, terwijl je de tweede kan gebruiken als desktopmuis.


Zowel de Wedge Touch Mouse als de Sculpt Touch Mouse werkt zonder usb-ontvanger. Je kunt ze dus alleen gebruiken met tablets, smartphones en computers die Bluetooth aan boord hebben, of in combinatie met een apart verkrijgbare Bluetooth usb-ontvanger.


Wij koppelden beide muizen met succes aan een Windows 8-tablet, een Windows 8-laptop, een Windows 7-laptop, een Android 3.2 tablet van Samsung, een Android 4.0.4 (ICS) tablet van Acer en een 4.1 (Jelly Bean) tablet van Asus.


Wedge Touch Mouse

De Wedge Touch Mouse is erg compact en licht (68 gram). Deze wigvormige mini-muis past in de palm van je hand, zo klein is ze. De bovenkant is volkomen glad en kun je indrukken om zo muisklikken te genereren. In het midden zit een kleine aanraakstrip die in vier richtingen gevoelig is. Deze muis is zowel voor links- als voor rechtshandige gebruikers geschikt.


Deze muis gebruikt Microsofts gepatenteerde BlueTrack-technologie. Je kunt ze dus op zowat elke ondergrond gebruiken, van een laken tot een granieten oppervlak of zelfs op je broekspijp. De Wedge Touch Mouse is erg klein. Je kunt er je hand niet op laten rusten; het is eerder de bedoeling dat je ze met je vingertippen bedient. Het vergt enige gewenning om er precies mee te leren werken. Gedurende lange tijd ermee werken is vermoeiend.


Sculpt Touch Mouse

De Sculpt Touch Mouse lijkt functioneel sterk op de Wedge Touch Mouse, maar heeft een normaal formaat zoals je die van een desktopmuis gewend bent. Ze is wel groot genoeg om er je hand op te laten rusten. Je kunt ze zowel links- als rechtshandig gebruiken.


Vooraan in het midden zit een aanraakgevoelige strip waar je met je vingers in vier richtingen over kunt vegen. Je kunt de strip ook indrukken. Deze muis heeft verder nog aparte, klikkende linker- en rechtermuistoetsen. Dankzij de BlueTrack-technologie werkte deze muis vlot op zowat elke ondergrond die we probeerden. De grotere aanraakgevoelige strip vonden we gemakkelijker te bedienen dan bij zijn kleine broer.


Conclusie

Zowel Microsofts Wedge- als de Sculpt Touch-muis werkt goed op elke ondergrond. De kleine Wedge (65,95 euro) is licht genoeg om overal mee te nemen, maar wel heel erg klein, zodat je er niet lang achtereen mee kunt werken zonder last te krijgen van je vingers en polsen. De grotere Sculpt Touch Mouse (45,95 euro) die bedoeld is voor bureaugebruik kan je wel een ganse dag gebruiken zonder last te krijgen. Tenzij je erg grote handen hebt, want dan is hij misschien net dat tikje te klein om comfortabel mee te werken. Goedkoop zijn deze muizen evenwel niet; vooral de kleine Wedge Touch Mouse vinden we eigenlijk te duur.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content