Upgraden naar snellere USB-interface

Niet elke recente pc beschikt al over Super Speed USB 3.0. Met de Sitecom USB 3.0 Starter Kit, die bestaat uit een PCIe-uitbreidingskaart, een 3,5-inch behuizing en een USB 3.0 kabel, kan je in no time je desktop uitbreiden met USB 3.0. Een test.

Niet elke recente pc beschikt al over Super Speed USB 3.0. Met de Sitecom USB 3.0 Starter Kit, die bestaat uit een PCIe-uitbreidingskaart, een 3,5-inch behuizing en een USB 3.0 kabel, kan je in no time je desktop uitbreiden met USB 3.0. Een test.


De opdruk op de doos van de Sitecom USB 3.0 Starter Kit beschrijft drie stappen: PCI Express uitbreidingskaart inbouwen, een harde schijf in de meegeleverde behuizing plaatsen en tot slot de harde schijf aansluiten op je pc.


Zorg er zeker voor dat het systeem is losgekoppeld van het stroomnet en neem je voorzorgen voor elektrostatische ontlading (ESD) als je de uitbreidingskaart monteert. We plaatsen de kaart in een vrij PCI Express x16 slot op het moederbord en voorzien het van (extra) stroom via een molex-voedingsstekker. Let op: sommige desktops hebben geen molex-stroomaansluiting meer en voorzien alleen nog SATA-stroomaansluitingen. In dergelijke computers kun je deze USB 3.0-uitbreidingsset niet gebruiken, want Sitecom levert alleen een molex-splitsingskabel mee.


Vervolgens schroeven we de behuizing van onze pc weer dicht en voorzien het opnieuw van stroom. Wanneer het systeem is opgestart, worden automatisch de Renesas Electronics USB 3.0 drivers geïnstalleerd onder Windows 7. Sitecom levert op de cd-rom ook de nodige drivers mee, zodat je deze ook manueel kan installeren als dat noodzakelijk is. Hiermee is ons testsysteem volledig klaar voor USB 3.0.


Schijfbeheer

Na het monteren van de harde schijf (die niet wordt meegeleverd) pluggen we de USB 3.0-kabel in de poort achteraan de behuizing en voorzien de harde schijf van stroom. Vervolgens sluiten we de USB 3.0-kabel aan op onze pc en schakelen de harde schijf in. Windows installeert automatisch de drivers en even later staat de schijf in de lijst van de Windows module ‘Schijfbeheer’.


Je kan ‘Schijfbeheer’ eenvoudig bereiken door rechts te klikken op ‘Computer’ en vervolgens te kiezen voor ‘Beheren’. Links onderaan zie je ‘Schijfbeheer’ staan. Schijf 1 moet nog worden voorzien van een ‘nieuw eenvoudig volume’ via de wizard van ‘Schijfbeheer’. We maken één partitie en laten deze snel formatteren. De schijf is nu klaar voor gebruik.


Conclusie

De Sitecom USB 3.0 Starter Kit presteerde zeer goed tijdens onze test. Hou er wel rekening mee dat je de kit zelf moet (laten) assembleren. De adviesprijs van de Sitecom USB 3.0 Starter Kit bedraagt 79,99 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content