Usb 2.0-kabel verlengen tot 15 meter

De USB 2.0 Extension Cable van equip is een verlengkabel die werkt zonder drivers en bestaat in lengtes tot 15 meter. Wij hebben de 10 meter-versie getest.

De USB 2.0 Extension Cable van equip is een verlengkabel die werkt zonder drivers en bestaat in lengtes tot 15 meter. Wij hebben de 10 meter-versie getest.

Soms kan het handig zijn om een usb-apparaat op enige afstand van je computer te kunnen gebruiken. Hiervoor bestaan draadloze oplossingen, maar die vertragen de verbinding en vereisen dat je drivers installeert. De equip Universal USB 2.0 Extension Cable die we hier testen biedt bescherming tegen stroompieken en is ‘hot swappable’, zonder dat je drivers hoeft te gebruiken. De kabel werkt uiteraard ook voor oudere usb 1.1-apparatuur, maar niet voor de nieuwere usb 3.0.

Ontwerp

De verpakking bevat de kabel en verder niets. Een handleiding heb je ook niet echt nodig. Het is echt een verlengkabel, met een Type A mannelijke stekker naar een Type A vrouwelijke stekker. Je steekt het ene uiteinde in de usb-poort op je pc en in het andere uiteinde steek je de kabel van je usb-apparaat. Aan die kant zit een blauwe led die onmiddellijk oplicht als je de kabel in je pc steekt. Zo weet je dat de kabel werkt en stroom levert. Meer is er niet aan. Je kunt de kabel dus gebruiken op alle besturingssystemen die usb ondersteunen: Win 98 en hoger, Mac OS V9.0 en hoger en Linux met kernel 2.2.7 en hoger.

Kwaliteit

We hebben verschillende usb-apparaten op de kabel aangesloten en kwamen geen enkel probleem tegen. Alle apparaten werkten alsof ze met hun eigen kabel op onze pc waren aangesloten. We hebben het geprobeerd met smartphones, kaartlezers, een scanner, digitale camera’s, een pocket camcorder, een printer en uiteraard met externe harde schijven. Op die laatste hebben we ook een snelheidstest uitgevoerd, zowel met grote als kleine bestanden. We konden geen enkele snelheidsverschil vaststellen tussen de rechtstreekse aansluiting en de aansluiting via de verlengkabel. In beide gevallen presteerde de harde schijf aan dezelfde snelheid.

Conclusie

De usb-verlengkabel van equip werkt zoals geadverteerd. Als je een usb-apparaat op afstand van je pc wil gebruiken dan is dit de eenvoudigste en veiligste oplossing, die bovendien geen enkel prestatieverlies met zich meebrengt. De kabel is wel niet supergoedkoop, maar goedkopere versies hebben niet de overspanningsbeveiliging die equip wel inbouwde.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content