Usb-laadstation met vier poorten

Ultron USB wall charger © Ultron

We testten de Ultron RealPower USB Wall Charger, een usb-lader die in elk stopcontact past en vier aansluitingen heeft, waaronder een usb-snellader. Een smartphone-houder wordt standaard meegeleverd.

We laden steeds meer apparatuur op via een usb-kabel. In nieuwbouwwoningen worden standaard al stopcontacten met usb-aansluitingen gemonteerd. Met de RealPower USB Wall Charger van de Duitse leverancier van computeraccessoires Ultron tover je elk gewoon 100 tot 240 Volt stopcontact om in een usb-lader met vier aansluitingen, waaronder een snellaadpoort.

Dit is een compacte lader, die gemakkelijk in de palm van je hand past (8,9 x 6,3 x 3,5 cm) en eenvoudig mee op reis kan dankzij de inklapbare stekker en het lage gewicht (96g). Het eivormige, ivoorwitte design met blauw biesje is onopvallend en stoort in geen enkel interieur. Van de vier poorten op de voorkant heeft er één een rode kleur.

Dat is de snellaadpoort die een vermogen van 2400 mA (12 Watt) levert, zodat je er bijvoorbeeld ook een grotere tablet mee kunt opladen. De drie andere (zwarte) usb-stekkers leveren elk 1000 mA (5 Watt).

Veilig

De uitklapbare 100 tot 240V stekker maakt contact met de rest van de lader via twee metalen lipjes. Er is dus geen plooikabel die kapot kan gaan door veelvuldig gebruik. De metalen contacten zijn overigens niet met de hand of een puntig voorwerp bereikbaar.

Het kastje is volledig afgeschermd en kan door de gebruiker niet worden gedemonteerd. Deze stekker is daardoor ook kindveilig. Intern zit een slimme chip met allerlei beschermingsmaatregelen die garant staan voor een veilig gebruik. Bij gevaar voor oververhitting zal de stekker zich automatisch uitschakelen.

Bij goedkope Chinese importstekkers is de elektrische veiligheid niet altijd verzekerd, maar bij dit in Duitsland ontworpen en in China vervaardigd product is dat wel het geval. De RealPower USB Wall Charger heeft trouwens een CE-keuring en mag dus in Europa worden gebruikt. De stekker heeft eveneens een FCC-keuring voor gebruik in de V.S.

Smartphonehouder

Handig is de meegeleverde smartphonehouder van hard plastic die je achter de usb-lader aan het stopcontact hangt en waarop je je smartphone tijdens het laden kwijt kunt. Ultron verkoopt deze stopcontacthouder trouwens ook apart, want je kunt hem met elk type lader gebruiken.

Het enige kleine nadeel is dat de inklapbare stekker geen klikmechanisme heeft als je hem in het stopcontact steekt. Je hebt daardoor beide handen nodig om een usb-kabel in de stekker te steken: een om kracht te zetten op de usb-kabel en een om de lader tegen te houden.

We hingen drie tablets en één smartphone aan de lader. De lader verbruikte dan in totaal 16 watt. Alle vier de apparaten laadden probleemloos op. De stekker voelde na een tijdje lauwwarm aan, maar gaf verder geen kik. De lader zelf verbruikt niets als er niets is op aangesloten: je kunt hem dus veilig in een stopcontact laten steken.

Conclusie

De Ultron RealPower USB Wall Charger is een goedkope, handige en vooral veilige usb-lader waarmee je vier apparaten tegelijk kunt opladen. De meegeleverde smartphonehouder voor in het stopcontact maakt er een alles-in-één-oplossing van die je eenvoudig mee op reis kunt nemen.

Gemiddelde straatprijs: 17,99 euro

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content