Veelzijdige headset van Plantronics

Met de Plantronics Savi 740 headset kan je eenvoudig schakelen tussen gesprekken op je vaste telefoon, mobiele telefoon en pc. We testten deze telefoonoplossing voor kantoor.

Met de Plantronics Savi 740 headset kan je eenvoudig schakelen tussen gesprekken op je vaste telefoon, mobiele telefoon en pc. We testten deze telefoonoplossing voor kantoor.


De Plantronics Savi 740 bestaat uit twee delen: een basisstation en een draadloze headset. Bovenop het basisstation voorzag Plantronics drie knopjes voor gebruik met pc, mobiele telefoon en vaste telefoon.


De headset zelf is uitgevoerd in een combinatie van mat zwart en chrome en oogt heel stijlvol. Hij lijkt fragieler dan de eerder besproken Voyager Pro UC v2 headset, maar dat lijkt alleen maar zo. We vinden op de headset een volume-/muteknop, een gespreksknop en een statuslampje.


Koppelingen

Om een gesprek te voeren via je bureautelefoon druk je terwijl je de Savi W740 headset draagt kort op de bureautelefoonknop op het basisstation. Opgelet, als je de oproepen niet op afstand kan beheren via een optionele HL10-hoornlifter of EHS-kabel moet je de hoorn van de bureautelefoon voor iedere oproep handmatig verwijderen.


Deze headset kan je gebruiken met mobiele telefoons die Bluetooth aan boord hebben. Daartoe druk je vier seconden op de Bluetooth-koppelingsknop op het Savi-basisstation. Het indicatielampje zal nu rood/blauw beginnen knipperen. Het basisstation blijft tien minuten in deze stand staan. Vervolgens zoek je op je mobiele telefoon naar de headset en selecteer je “Savi 7xx” uit de lijst. Enkele ogenblikken later ben je verbonden met de headset.


Om de headset met een computer te verbinden, volstaat het om de meegeleverde USB-kabel aan te sluiten. De stuurprogramma’s werden automatisch geïnstalleerd op ons Windows 7 Professional 32-bit systeem. Daarmee is de headset in principe klaar voor gebruik. Bij het openen van Skype krijgen we meteen een melding dat de software nieuwe geluidsapparaten heeft gevonden.


Plaatsing basisstation

Om een goede werking te garanderen vraagt Plantronics de nodige aandacht voor de plaatsing van het basisstation. De minimale aanbevolen afstand tussen de bureautelefoon en het basisstation bedraagt 15 cm. Tussen de bureautelefoon en de computer bedraagt de minimale aanbevolen afstand 30 cm. Wanneer je geen rekening houdt met deze afstanden, kunnen er volgens de fabrikant ongewenste bijgeluiden en storingen optreden.


Tijdens een gesprek kan de Plantronics Savi 740 met maximaal drie andere headsets worden gekoppeld, zodat conference calls mogelijk zijn. Tot slot ondersteunt de Savi 740 ook breedbandaudio en DSP voor natuurlijk(er) klinkende gesprekken.


Tijdens onze test konden we genieten van kristalheldere audio en bovendien is de headset, ondanks de vele mogelijkheden, uitermate gebruiksvriendelijk. Onze correspondenten konden ons zeer goed verstaan en vice versa.


Conclusie

De Plantronics Savi 740 is een ideale uitbreiding voor elk kantoor. Ondanks de vele mogelijkheden is het gebruiksgemak erg hoog. Hou wel rekening met de compatibiliteit van de verschillende softphones, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dankzij de meegeleverde fitkit en hoofdbanden is deze headset voor vrijwel iedereen aanpasbaar. Met een (theoretisch) bereik van ongeveer 120 meter heb je voldoende bewegingsvrijheid.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content