Veelzijdige mediaspeler met frisse interface

De Sitecom Network TV Media Player MD-273 is een glanzend zwarte mediaspeler zonder harde schijf aan boord. We onderwierpen het toestel aan een grondige kijk- en luistertest.

De Sitecom Network TV Media Player MD-273 is een glanzend zwarte mediaspeler zonder harde schijf aan boord. We onderwierpen het toestel aan een grondige kijk- en luistertest.


De voorzijde van de Sitecom MD-273 biedt plaats aan twee USB 2.0-poorten, een IR-ontvanger, twee statuslampjes (USB & power) en een aan/uit-knop. Jammer genoeg ondersteunt de MD-273 niet het nieuwere en snellere USB 3.0. Een gemiste kans voor een nieuwe mediaspeler. In beide zijkanten zijn fijne verluchtingsroostertjes ingewerkt. Dat is noodzakelijk, want deze speler heeft geen ventilator aan boord.


De achterzijde biedt plaats aan een reeks aansluitingen. We zien een S/PDIF-uitgang, een composiet-uitgang, een RJ-45 netwerkaansluiting, een HDMI-poort en een stroomaansluiting. De twee USB-poorten op de voorzijde van het toestel kan je niet alleen gebruiken om externe USB-opslagapparaten te verbinden. Je kan de poorten immers ook gebruiken om er een wifi-adapter op aan te sluiten. Tijdens onze test hebben we probleemloos een eenvoudige Velleman PCUSB41 wifi-adapter gebruikt van circa 17 euro.


Wizard

We selecteren op ons tv-toestel ‘HDMI1’ als bron aangezien we de Sitecom Network TV Media Player MD-273 hebben aangesloten op de overeenkomstige HDMI-poort. Vervolgens kan je op de mediaspeler de gewenste taal kiezen (ook Nederlands) en krijg je de kans om de beelduitvoer methode te kiezen (bijvoorbeeld 1080p 50Hz). Tot slot kiezen we voor een bekabelde netwerkverbinding en laten via DHCP een IP-adres toewijzen aan de speler. We krijgen een bevestiging dat de speler verbonden is en dat het toestel IP-adres 192.168.1.112 kreeg toegewezen. Meteen daarna is de speler gebruiksklaar.


Interface

De Sitecom Network TV Media Player MD-273 beschikt over een frisse, moderne interface. We zijn vooral geïnteresseerd in YouTubeXL en vTuner. Deze twee diensten kan je terugvinden in het online gedeelte van de mediaspeler. YouTubeXL is een speciale, geoptimaliseerde versie van YouTube voor weergave van internetvideo’s op extra grote schermen. Deze interface is dus perfect geschikt voor gebruik op je tv in de woonkamer. Er zijn minder knoppen zichtbaar en de interface laat snelle navigatie via de afstandsbediening toe.


vTuner is een internetradiodienst die geïmplementeerd wordt in allerhande toestellen zoals mediaspelers, internetradio’s, fotoframes, etcetera. De interface van vTuner is erg overzichtelijk en fris, maar net als die van YouTubeXL wel Engelstalig. Je kan direct zoeken naar een bepaald station of zoeken op genres. Ook op locatie kan gezocht worden. Met andere woorden beschik je met de Sitecom Network TV Media Player MD-273 meteen over een prima internetradio.


Conclusie

De Sitecom Network TV Media Player MD-273 is een erg veelzijdige mediaspeler die veel bestandsindelingen ondersteunt. Bovendien is de interface zeer fris en modern. Je kan het toestel bedienen via de meegeleverde, spijtig genoeg niet zo handige afstandsbediening, via de Media Remote App of door een USB-toetsenbord aan te sluiten. YouTubeXL en vTuner vormen een echte meerwaarde voor deze gebruiksvriendelijke mediaspeler. Voor slechts 115 euro is dit een prima aanwinst die je multimediabeleving een flinke boost kan geven.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content