Weboplossing voor brainstormen en samenwerken

Mindjet is bekend van zijn mind mapping software MindManager. Catalyst is de webtegenhanger, waarmee je in groep kunt samenwerken in de cloud.

Mindjet is bekend van zijn mind mapping software MindManager. Catalyst is de webtegenhanger, waarmee je in groep kunt samenwerken in de cloud.

Mind mapping of mind mappen is een visuele manier om met informatie om te gaan. Alle informatie wordt opgeslagen en weergegeven als pictogrammen. De onderlinge relaties worden vastgelegd als verbindingslijnen en pijltjes. Het resultaat is een grafisch schema dat vertrekt van een centraal onderwerp waaraan bijzaken en verwante concepten gelinkt worden.

Deze visuele weergave mag dan op het eerste zicht een bijzonder verwarde en rommelige indruk maken, zeker op wie niet gewend is om met mindmappen te werken, maar laat meestal toe om in een oogopslag de correcte informatie te bekomen. Het is ook eenvoudig om de relaties tussen de stukjes informatie te veranderen en dus een nieuwe visie te ontwikkelen op een probleem, een project, een idee…

Samenwerken in de cloud De grootste vernieuwingen die Catalyst brengt ten opzichte van MindManager hebben betrekking op de enorme mogelijkheden tot samenwerking. Vanuit het navigatiepaneel start je heuse webconferenties met alles erop en eraan: video, geluid, chatsessies, whiteboard en zo verder. Eens actief, blijkt de webconferentie (althans de Windows-versie die wij bekeken) een redelijk indrukwekkend programma te zijn met heel wat nuttige mogelijkheden.

De gastheer ziet op zijn Web Conference-werkpaneel de lijst met alle bij hem geopende applicaties: Word, Excel, Catalyst en zo verder en vinkt aan welke applicaties de andere deelnemers ook mogen zien. De deelnemers kunnen ook elkaar zien als ze een webcam hebben, met elkaar spreken als er een microfoon is of met elkaar chatten via het toetsenbord. Zijn die deelnemers gemachtigd tot lezen en schrijven in de geopende Catalyst Mindmap, dan kunnen zij perfect in overleg met elkaar samen werken en plannen op dezelfde map.

Conclusie

Als je bereid bent je het mindmappen eigen te maken, kan Mindjet Catalyst zeker en vast een interessante en verruimende vernieuwing betekenen. Visueel plannen en brainstormen in onderling overleg via een webconferentie (in de cloud) en dus zonder lastige en tijdrovende verplaatsingen biedt aantrekkelijke perspectieven.

René Paulus Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content