Werkpaard van Xerox voor intensief printen, scannen en kopiëren

De Xerox WorkCentre 6605 is een krachtige multifunctionele printer voor grotere kmo’s. We hebben dit werkpaard getest.

Wanneer je deze WorkCentre voor het eerst ziet, weet je meteen dat dit geen apparaat is voor kleine ondernemingen. Met een maximale maandelijkse werklast van 80.000 afdrukken per maand is het toestel ideaal voor grotere kmo’s en drukke werkgroepen. Die hebben tevens baat bij de grote invoercapaciteit van 700 vellen A4-papier.


De Xerox WorkCentre 6605V/DN is een multifunctionele printer waarmee je dubbelzijdig kan scannen, kopiëren en afdrukken. Daarnaast heeft het toestel ook een fax aan boord, maar helaas specificeert de fabrikant niet hoe snel die is. De WorkCentre 6605V/DN kan faxen doorsturen naar fax of e-mail en servers (FTP, SMB). Ook een junk faxfilter tegen ongewenste faxen is voorzien.


Technisch

De WorkCentre 6605V/DN heeft een opgegeven afdruksnelheid van 35 pagina’s per minuut (ppm) in zwart en 35 ppm in kleur. Afdrukken doet de multifunctional in een maximale resolutie van 600 x 600 x 4 dpi (tot 1200 x 1200 verbeterde beeldkwaliteit).


Om een snelle en correcte verwerking van de taken te garanderen, beschikt het apparaat over een 533 MHz processor en 512 MB ram-geheugen. Optioneel kan je dit geheugen uitbreiden tot maximaal 1 GB. Volgende printertalen worden ondersteund: PCL 5, PCL 6, PDF emulatie, True Adobe PostScript 3 en XPS. Xerox voorzag ook ondersteuning voor Apple AirPrint.


Kopiëren doet het apparaat in een maximale resolutie van 600 x 600 dpi. Scannen van documenten kan in drie verschillende bestandsformaten: JPEG, PDF en TIFF. Je kan scannen naar USB-geheugens, naar een computer via SMB, naar e-mail met LDAP-ondersteuning, naar FTP en WSD.


De Xerox WorkCentre 6605V/DN is compatibel met Mac OS X 10.5 en later, verschillende Linux en Unix distributies en Windows XP en later. Tot slot kan je het toestel aansluiten via de 10/100/1000 Base TX Ethernetpoort, via USB 2.0 of optioneel via wifi 802.11 b/g/n.


Afdrukkwaliteit

Een van de criteria waarop we de Xerox WorkCentre 6605V/DN beoordelen is de afdrukkwaliteit. Hiervoor drukken we verschillende soorten documenten af, gaande van brieven tot brochures en foto’s. De brieven die we hebben afgedrukt, vertoonden geen afwijkingen en waren haarscherp. Ook brochures worden haarscherp afgedrukt.


Om de kleurweergave te beoordelen, hebben we ook enkele foto’s afgedrukt. De Xerox WorkCentre 6605V/DN maakt natuurgetrouwe, levendige kleurenafdrukken die niet onder hoeven te doen voor fotoprinters op basis van inkjettechnologie. De Xerox WorkCentre 6605V/DN is dus bij uitstek geschikt voor het afdrukken van brochures en andere publicitaire documenten.


Afdruksnelheid

Aan de hand van een aantal snelheidsmetingen hebben we op objectieve wijze de prestaties van de Xerox WorkCentre 6605V/DN beoordeeld. Bij het afdrukken van een zakelijke brief met zwart-wit logo maten we een gemiddelde afdruksnelheid van 23,6 pagina’s per minuut (ppm). De eerder geteste Oki MC562dn scoorde hierin iets beter met 27 ppm. Toch presteert het apparaat lang niet slecht.


Een zakelijke brochure bestaande uit vier pagina’s dubbelzijdig afdrukken vroeg om 55,78 seconden geduld vanaf het moment dat we de afdruktaak gaven tot de brochure op de printer lag. Dit neemt meer tijd in beslag, omdat het een PDF-bestand is met afbeeldingen en tekst gemengd en bovendien vraagt ook het dubbelzijdig afdrukken iets meer tijd.


Volgens onze berekeningen kost een afgedrukte pagina 11 eurocent, exclusief BTW en dat bij gemiddeld vijf procent bedekking. We houden in onze berekening rekening met alle kosten, ook de aanschafkost van de MFP zelf. Voor onze berekening maakten we gebruik van de high capacity toners. Bij gebruik van de standaard toners kan de kostprijs dus nog oplopen.


Ter vergelijking: de Oki MC562dn maakt, volgens onze berekeningen, afdrukken aan 10,7 eurocent per pagina. De Xerox WorkCentre 6605V/DN is dus niet de goedkoopste, maar is wel voorzien op maximaal 80.000 afdrukken per maand, terwijl dit bij de Oki MC562dn ‘slechts’ 60.000 afdrukken zijn.


Conclusie

De Xerox WorkCentre 6605V/DN is een krachtig toestel dat goed presteert en mooie afdrukken levert. Qua afdrukkost scoort de eerder besproken Oki MC562dn net iets beter, maar daartegenover staat de hogere maximale maandelijkse werklast van de WorkCentre 6605. Het toestel biedt nog heel wat uitbreidingsmogelijkheden en is erg gebruiksvriendelijk. Nadelen zijn de ouderwets ogende webinterface en de fragiele tonerklep. Los daarvan is dit verder een prima toestel voor intensief gebruik (966 euro excl. BTW).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content