Windows Phone 7.5 smartphone van HTC

HTC’s Titan X310e is een opvallende smartphone omdat hij niet op Google’s Android, maar op Microsoft’s Windows Phone 7.5 (Mango) draait. Het toestel heeft een 4,7 inch (11,94 cm) groot aanraakscherm en een erg solide uitvoering. Wij hebben het slimme mobieltje getest.

HTC’s Titan X310e is een opvallende smartphone omdat hij niet op Google’s Android, maar op Microsoft’s Windows Phone 7.5 (Mango) draait. Het toestel heeft een 4,7 inch (11,94 cm) groot aanraakscherm en een erg solide uitvoering. Wij hebben het slimme mobieltje getest.


Het 4,7-inch touchscreen bestrijkt bijna de hele voorzijde van het toestel. Net onder het touchscreen, in de zwarte rand, zien we drie aanraakgevoelige toetsen: ‘Terug’, ‘Start’ en ‘Zoeken’. De HTC Titan voelt erg solide aan en straalt dat ook uit. Hij meet 131,5 x 70,7 x 9,9 mm en weegt 160 gram (inclusief batterij). Doordat HTC degelijke materialen gebruikt, voelt deze smartphone veel steviger aan dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy SII.


De HTC Titan beschikt over een 1,5 GHz processor en 512 MB ram-geheugen. Daarnaast heeft het toestel een intern opslaggeheugen van 16 GB (waarvan tot 12,63 GB beschikbaar is). Er is geen microSD-kaartslot voorzien, zodat uitbreiden van het geheugen niet tot de mogelijkheden behoort. Windows Phones beschikken standaard immers niet over een kaartslot. Het 4,7-inch touchscreen heeft een resolutie van 480 x 800 pixels en is heel duidelijk en helder.


Sensoren

Deze smartphone is voorzien van een gyrosensor, een G-sensor, een digitaal kompas, een nabijheidssensor en een omgevingslicht-sensor. Dankzij de interne GPS-antenne zul je bovendien niet gauw de weg verliezen. De quad-band HTC Titan ondersteunt snelle internetverbindingen via 3G (tot 5,76 Mbps up en tot 14,4 Mbps down) en wifi (802.11 b/g/n).


De meegeleverde 3,8V, 1600 mAh (6.08 Whr) lithium-ion batterij is de krachtbron voor deze titaan. De fabrikant geeft een maximale spreektijd op van 710 minuten en een stand-by tijd van maximaal 460 uur.


Zune

De achterkant van de HTC Titan herbergt een primaire camera met acht-megapixel resolutie; op de voorzijde zit een secundaire 1,3-megapixelcamera. We namen verschillende foto’s, zowel binnen- als buitenhuis. Vervolgens hebben we de HTC Titan verbonden met onze pc via de meegeleverde micro-USB-kabel. Even later krijgen we een pop-up te zien die ons attendeert dat we Zune-software nodig hebben om updates te downloaden, toepassingen te zoeken en muziek, afbeeldingen en video’s te synchroniseren. De installatie is kinderlijk eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag. De telefoon synchroniseert automatisch met je pc. De locaties die hij gebruikt voor synchronisatie kan je zelf opgeven in de instellingen van Zune.


De foto’s die we buiten namen, zijn van erg goede kwaliteit. We zien vrij veel detail en een natuurgetrouwe kleurweergave. Hier en daar zien we wat onscherpte, maar dit is dan ook een telefoontoestel en geen gespecialiseerde digitale camera. De video-opnames in 720p HD zijn van aanvaardbare kwaliteit, maar nogal schokkerig door het gebrek aan videostabilisatie.


Tegels

Het eenvoudige, minimalistische uiterlijk van Windows Phone 7.5 herbergt heel wat functionaliteit. Windows Phone 7.5 is opgebouwd uit tegels op het startscherm. Deze tegels ofwel ‘hubs’ bundelen functies die bij elkaar horen. Met de ‘Telefoon’ hub krijg je bijvoorbeeld toegang tot de dialer, de geschiedenis, je voicemail,… De ‘Personen’ hub bundelt alle informatie over je contactpersonen. Denk daarbij aan telefoonnummers, e-mailadressen en statusupdates van Facebook, Twitter, etcetera.


Windows Phone 7.5 werkt zeer intuïtief en zelfs een verstokte Android- of iOS-gebruiker heeft snel de werking ervan onder de knie. Je kan naast Hotmail-accounts ook Exchange-, Google-, POP- & IMAP-accounts en dies meer toevoegen. Het scherm is niet alleen zeer helder, maar reageert ook zeer accuraat op vingerbewegingen.


Typen met het virtuele toetsenbord gaat, mede dankzij het grote scherm, erg vlot. Standaard werk je met het virtuele, Nederlandse qwerty-toetsenbord, maar je kan in de instellingen ook aangeven dat je azerty (Nederlands, België) wil gebruiken. Je schakelt tussen de lay-outs door een druk op de knop van het toetsenbord. Ook de webbrowser reageert vlot. Opvallend is wel dat deze smartphone audio zéér luid afspeelt. Te luid, naar onze mening. Wanneer je muziek afspeelt op het hoogste volume treedt er trouwens heel wat vervorming op.


Conclusie

De HTC Titan beschikt over een erg groot scherm met een vrij lage resolutie, maar dit stoort niet echt. Het toestel voelt erg solide aan en beschikt over een intuïtieve gebruikersinterface dankzij Windows Phone 7.5. Wanneer je muziek afspeelt op het hoogste volume, treedt er al snel vervorming op. Van de fotokwaliteit waren we dan weer danig onder de indruk. Je kan met de HTC Titan erg mooie foto’s maken en dit zowel binnens- als buitenshuis. De vraag is alleen of gebruikers 549 euro willen uitgeven aan een smartphone met een mobiel besturingssysteem dat nog alles te bewijzen heeft tegenover de toch wel zware concurrentie van Android en Apple…


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content