Zeer complete HTC smartphone

HTC’s One S is een zeer dunne smartphone die erg modern oogt. Bovendien is de One S uitgerust met Beats Audio voor een betere geluidskwaliteit. Een test van dit Android toestel.

HTC’s One S is een zeer dunne smartphone die erg modern oogt. Bovendien is de One S uitgerust met Beats Audio voor een betere geluidskwaliteit. Een test van dit Android toestel.


Het design van de One S bouwt verder op vroegere toestellen van HTC en is dus niet echt vernieuwend. Gelukkig is het toestel wel zeer slank en vinden we de vernieuwingen vooral onder de keramische unibody behuizing.


Bijna de hele voorzijde wordt in beslag genomen door het 4,3-inch Super AMOLED touchscreen met een resolutie van 540 x 960 pixels. Het afneembare bovendekseltje achteraan geeft eenvoudig toegang tot de microSIM-kaart-slede. Een gewone simkaart past dus niet in de HTC One S. De smartphone heeft geen microSD-slot aan boord. Het ingebouwde geheugen van 16 GB is dus niet uitbreidbaar.


Technisch

De HTC One S heeft een 1,5 GHz dual core ARMv7 processor en 1 GB ram-geheugen. Het interne geheugen heeft een capaciteit van 16 GB en is dus niet uitbreidbaar. Verder is het toestel uitgerust met een acht megapixel camera met autofocus, LED-flitser en BSI-sensor. De microUSB-poort op de One S is MHL compatibel, zodat je via een speciale adapterkabel het toestel kan aansluiten op een compatibele tv via HDMI.


Daarnaast heeft het toestel ook Bluetooth 4.0 en wifi IEEE 802.11 b/g/n aan boord. Ondersteuning voor Near Field Communication (NFC) werd niet voorzien. Als besturingssysteem koos HTC voor Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) met HTC Sense 4.0.


Camera

HTC is duidelijk trots op de foto- en videokwaliteit van de One S. Het toestel beschikt over een acht megapixel camera met autofocus en LED-flitser. Op zich niet zo bijzonder, maar dat is niet alles. Dankzij de ingebouwde BSI-sensor zou je betere resultaten verkrijgen bij weinig licht. Voorts beschikt het toestel over een 28 mm f2.0 lens en een speciale beeldchip. Je kan bovendien foto’s maken terwijl je HD-video opneemt.


De foto’s die we buiten namen zijn scherp en de kleuren zijn heel levendig. De foto’s die we binnenshuis namen, zijn van aanvaardbare tot redelijk goede kwaliteit. Deze foto’s zijn niet altijd even scherp en vertonen een beetje ruis, maar we hebben al slechtere resultaten gezien.


Beats Audio

De HTC One S is uitgerust met Beats Audio, een audiotechnologie die moet instaan voor een rijkere en meer authentieke geluidsbelevenis. Wanneer je de meegeleverde headset inplugt en een muziek- of videotoepassing opent, start Beats Audio. Het geeft inderdaad een iets vollere, rijkere klankkleur, maar verwacht er geen wonderen van.


Om op objectieve wijze de performance van de HTC One S te beoordelen laten we AnTuTu Benchmark v2.8.3 los op het toestel. De smartphone behaalt met 7072 punten een zeer mooie score. We geven je ook nog de individuele scores mee: CPU: 3372, GPU: 1563, ram: 1298, I/O: 839. Toch kan het nog beter! In de ranking staat de Samsung Galaxy S3 (GT-I9300) met 16894 punten op eenzame hoogte. De HTC One S reageert echter uitermate vlot en de browser bouwt zeer snel webpagina’s op.


Conclusie

De HTC One S is een zeer complete smartphone. Het slanke design in combinatie met performante hard- en software zorgt voor een mooi geheel. De fotokwaliteit is zeer behoorlijk. Filmen in 1080p Full HD vormt eveneens geen probleem voor de One S. Nadelen zijn het niet uitbreidbare geheugen en de vaste batterij. Het 4,3-inch aanraakscherm is zeer duidelijk, zelfs in direct zonlicht. Goedkoop is het toestel met 499 euro helaas niet, maar je krijgt een prima smartphone in de plaats!


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content