Android-smartphone met LCD-scherm vooraan en eInk-scherm achteraan komt naar Europa

04/12/13 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:57

Bron: Datanews

De YotaPhone komt deze maand naar Europa. Dat is een Android-telefoon met een LCD-kleurenscherm vooraan en een energiezuiniger zwart-wit eInk-scherm achteraan.

Android-smartphone met LCD-scherm vooraan en eInk-scherm achteraan komt naar Europa

Aan de voorkant ziet de Russische YotaPhone eruit als een doorsnee Android-smartphone, met een een LCD-scherm van 4,3 inch. Maar aan de achterkant bevindt zich ook nog een eInk-display, een schermtype dat onder meer in vele e-readers ingebouwd zit.

Een dergelijk display - dat gebruik maakt van zogenaamde 'elektronische inkt' - behoeft geen achtergrondverlichting, en verbruikt enkel energie bij het laden van een nieuw beeld. Met de YotaPhone kun je dus foto's en filmpjes bekijken op het LCD-scherm, en e-mails of e-boeken lezen op het eInk-scherm.

De smartphone heeft behoorlijk sterke specificaties: Android 4.2 Jelly Bean, een 1,7 GHz dual-core processor van Qualcomm, een batterij van 1.800 mAh, 32 GB opslaggeheugen en 2 GB werkgeheugen en een camera van 13 megapixels.

De YotaPhone wordt deze maand nog in Rusland en enkele Europese landen waaronder Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje op de markt gebracht voor 499 euro. Begin 2014 volgen nog meer Europese landen.

Lees meer over:

Onze partners