Sony roept oververhitte Vaio’s terug

VAIO Fit 11A © .
Pieterjan Van Leemputten

Sony roept wereldwijd enkele duizenden Vaio-laptops terug omdat de batterij kan oververhitten. Ook in Europa worden de toestellen verkocht.

Sony roept wereldwijd enkele duizenden Vaio-laptops terug omdat de batterij kan oververhitten. Ook in Europa worden de toestellen verkocht.

Het gaat om bepaalde types van de Vaio Fit 11A waarvan er sinds februari 25.905 toestellen wereldwijd circuleren. 7.158 daarvan zijn er verkocht in Europa. Het risico bestaat dat de interne batterij kan oververhitten wat de behuizing van de pc kan verbranden.

Sony werkt momenteel aan een herstel- of vervangprogramma waarvan het in de komende twee weken de details van bekendmaakt. In tussentijd biedt de Japanse technologiereus zijn excuses aan en vraagt het om de toestellen niet langer te gebruiken.

Om te weten of je toestel een risico loopt moet je productnaam beginnen met SVF11N1xxx. Die naam kan je terugvinden op de sticker op je toestel. Die bevind zicht op dit type toestel achter het kantelbare van de hybride.

Sony maakte enkele maanden geleden bekend dat het zich terugtrekt uit de pc-markt. Het verkocht de merknaam Vaio aan Japan Industrial Partners. Maar die deal wordt nog afgerond waardoor Sony zelf momenteel nog verantwoordelijk is voor het terugroepen en herstellen van laptops.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content