‘Uw wachtwoord is nog steeds heel slecht’

© .

Eerder deze week werden de Twitter- en Pinterest-accounts van Mark Zuckerberg gehackt. Het bleek dat zijn wachtwoord op die sociale netwerken ‘dadada’ was, maar hij is niet de enige met een bedroevend slecht wachtwoord.

De infografiek hieronder toont de lijst van meest populaire LinkedIn-wachtwoorden. De lijst werd in 2012 buitgemaakt door een enorme hack bij het sociale netwerk toen de gegevens van 117 miljoen gebruikers gestolen werden.

‘123456’ is verreweg het meest populaire wachtwoord. Daarop volgt simpelweg ‘linkedin’, gevolgd door het altijd populaire ‘password’ waarna vooral andere simpele cijfercombinaties volgen. ‘qwerty’ staat op plek negen, al zal dat wachtwoord bij ons en in Frankrijk minder populair zijn wegens het azerty-toetsenbord dat we gebruiken.

‘Verander al uw wachtwoorden’

Overigens is het verstandig om nu al uw wachtwoorden te wijzigen, ook wanneer ze wél sterk zijn. Beveiligers Kaspersky en Brian Krebs deden daar gisteren toe een oproep. De laatste maanden zijn er naast de LinkedIn-hack meerdere lekken aan het licht gekomen, waardoor enorm veel inloggevens op straat liggen.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content