Windows 8 komt er in oktober

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Microsoft wil Windows 8 tegen de zomer klaar hebben en tegen oktober op de markt brengen.

Microsoft wil Windows 8 tegen de zomer klaar hebben en tegen oktober op de markt brengen.

Dat vernam persbureau Bloomberg van insiders. Windows 8 is nu in ‘consumer preview’, maar de tijd begint te dringen nu Apple zijn nieuwe iPad heeft gelanceerd. Met het huidige tijdsschema grijpt Windows 8 al zeker naast de verkoopspiek van de start van het nieuwe schooljaar. Oktober als deadline mag daarom hoegenaamd niet gemist worden. Dan zou Windows 8 nog tijdig klaar zijn om enkele toestellen te kunnen lanceren voor de koopjesperiode van het eindejaar.

Tegen oktober zouden minstens 40 Intel-gebaseerde toestellen op de markt komen met Windows 8 en ‘maar’ 5 ARM-apparaten (2 smartphones, 3 tablets). Volgens één van de bronnen van Bloomberg zou dat zijn omdat Microsoft rigoureus zou vasthouden aan bepaalde kwaliteitsnormen.

Gartner verwacht alvast dat Windows 8 op termijn enig succes zal oogsten op de tabletmarkt. Vandaag heeft Apple die voor drievierde in handen. Tegen 2015 zal dat nog maar 46 procent zijn. Windows 8 zou dan 11 procent in handen hebben. Tegen dan zou de markt ook goed zijn voor 326,3 miljoen verkochte toestellen, tegenover 103 miljoen vandaag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content