Belgische Manon Van Hoorebeke is European Digital Girl of the year

Manon Van Hoorebeke (Rechts) is European Digital Girl of the year in de categorie vanaf elf jaar. © Ilse Bracke

Manon Van Hoorebeke is in Rome verkozen tot European Digital Girl of the Year. Ze wint de prijs voor haar inzet rond meisjes in technologie.

Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. Manon wint in de categorie voor meisjes vanaf elf jaar. “Ik ben blij dat ik de titel mag dragen en zo een rolmodel kan zijn voor andere meisjes,” zegt de kersverse winnares. Onder de finalisten van tien jaar en jonger wint de Ierse Lauren Boyle.

Manon is actief op Twitter (@MVanHoorebeke) en houdt ook een blog bij op betterbeadigitalgirl.blogspot.com. Voor de wedstrijd zelf deed ze onder meer een Coderdojo met Neelie Kroes, ging ze op bezoek bij de minister van Onderwijs en nam ze deel aan een wedstrijd met Lego Mindstorms.

Manon wil met haar enthousiasme voor technologie graag ingenieur worden. Al is het nog wat vroeg voor een exacte keuze. “Er is nog heel veel om uit te kiezen”, klinkt het..

Het is daarmee de tweede keer op rij dat een Belgische kandidate in de prijzen valt. Vorig jaar won Lune Van Eewijk in de categorie tot tien jaar.

Abonnees kunnen het interview met Manon Van Hoorebeke en Lune Van Eewijk dat Data News begin dit jaar afnam hier nog eens nalezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content