Ben Smeets gaat opvolger van Fedict leiden

Alexander De Croo op de nieuwjaarsreceptie van Agoria en Digital Transformation Office: de opvolger van het huidige Fedict. © kvds
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vanaf 1 maart gaat het Digital Transformation Office van start. Ben Smeets gaat ad-interim de opvolger van Fedict leiden.

Het nieuwe Digital Transformation Office krijgt stilaan vorm. De ministerraad zette begin december al het licht op groen voor de oprichting van dat Digital Transformation Office en nu maakt minister Alexander De Croo bekend dat Ben Smeets de vervanger van Fedict ad-interim zal leiden. De Croo deed die aankondiging dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie van Agoria en het Digital Transformation Office (DTO).

DTO wordt een onderdeel van de nieuwe FOD Beleid en Ondersteuning die de diensten van de FOD Personeel en Organisatie, de FOD Budget en Beheerscontrole, Fedict, Selor en Empreva integreert. Vanaf 1 maart 2017 is de nieuwe FOD Beleid en Ondersteuning een feit, en gaat ook DTO officieel van start. “Het Digital Transformation Office moet de spil van de digitalisering van de federale overheidsdiensten worden. Het einddoel moet zijn om de burger beter ten dienste te zijn”, aldus De Croo. Het DTO zal front-end gericht zijn; gebruiksvriendelijke en toegankelijke digitale dienstverlening staat centraal. De Croo benadrukte tijdens zijn toespraak ook het belang van de privé ict-sector in het nieuwe DTO.

Ben Smeets zal ad-interim DTO leiden. Hij maakte eerder al deel uit van de strategische cel rond Fedict en is sinds meer dan 4 jaar directeur-generaal a.i. Organisatie- en Personeelsontwikkeling bij de huidige FOD Personeel en Organisatie. De Croo bedankte tijdens de receptie ook Jan Deprest die Fedict leidde. Fedict werd in 2001 opgericht en leverde al die tijd ondersteunende ict-diensten voor de federale overheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content