Duco Sickinghe keert terug naar de kabelmarkt

* © Belga

Fortino, het investeringsfonds van Duco Sickinghe stapt voor de tweede keer in korte tijd in een kabelbedrijf, dat meldt De Tijd. Het partnert daarvoor met de private-equitygroep Apax.

Het gaat om Cabovisao, de tweede grootste Portugese kabelspeler, en Oni Telecom, dat zich vooral op de Protugese bedrijfsmarkt focust. Hoeveel Fortino investeert, of de aandelen die het daarvoor in ruil krijgt, is niet bekend. Wel is het de tweede deal op korte tijd nadat het eind vorig jaar ook in Melita, een kabelbedrijf in Malta, stapt.

Fortino zelf werd in 2013 opgericht door Duco Sickinghe, tot een jaar daarvoor jarenlang ceo bij Telenet, en Renaat Berckmoes, jarenlang cfo bij het bedrijf. De Tijd wijst er in hetzelfde stuk op dat er intussen nog meer ex-Telenetters in het fonds investeren: ex-voorzitter Frank Donck en ex-bestuurder Michel Delloye. Ook Mark Leysen en Erwin De Keyser en iemand uit de familie Van Campenhout stappen in Fortino.

Dat Fortino in de kabelmarkt stapt is niet zo verwonderlijk gezien de kennis en ervaring van de leden. Al gaf Berckmoes in 2013 tegenover Data News nog aan dat het fonds wel zou focussen op technologie, maar “zeer waarschijnlijk niet” in de telecomsector zou belanden. Dat plan lijkt nu enigszins gewijzigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content