Hans Vets verlaat CGI

Hans Vets © .

De topman van CGI Belgium verlaat het bedrijf na 3,5 jaar. Er is een verschil in visie met het moederbedrijf.

De oorzaak bij het vertrek ligt bij verschuivingen in het uitvoerend comité van moederbedrijf CGI een maand geleden waarbij Vets een nieuwe overste kreeg. “Men wil nu versnellen door dingen te doen waar ik niet achter sta”, klinkt het in een reactie aan Data News.

Vets begon in maart 2012 bij het toenmalige Logica, kort voor het bedrijf werd overgenomen (en omgedoopt) door het Canadese CGI. Logica telde op dat moment meer dan veertigduizend werknemers wereldwijd, maar zat in slechte papieren. “We moesten toen uit de negatieve cijfers tegen een bepaald tempo”, zegt Vets.

Vandaag staat CGI Belgium er beter voor. “We schrijven voor het eerst weer zwarte cijfers, maar we waren er nog niet helemaal. We hebben er altijd voor gekozen om er bovenop te geraken zonder zware herstructureringen,” zegt Vets. Maar ondanks de zwarte cijfers is dat voor het moederbedrijf niet voldoende. Of dat betekent dat er nu wel een herstructurering gepland staat, kan Vets niet bevestigen.

CGI Belgium telt op dit moment zo’n 250 werknemers en haalt een omzet van 32 miljoen euro. Het bedrijf heeft onder meer ING, Carrefour, KU Leuven en Luminus.

Vets, die voor zijn carrièrre bij CGI aan de slag was als ceo bij Ordina, was de afgelopen jaren het prominente gezicht van CGI Belgium. Maar ondanks zijn abrupt vertrek wil hij niets slechts kwijt over zijn ex-werkgever. “Er is zeker geen negativiteit. CGI is en blijft een mooi bedrijf.” Concrete toekomstplannen voor Vets, die pas enkele uren geleden het bedrijf verliet, zijn er nog niet. “De enige plannen die ik momenteel maak, zijn om te fietsen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content