Intel benoemt Bob Swan tot CEO

© Intel

Chipgigant Intel heeft een definitieve opvolger voor Brian Krzanich. Die moest in juli opstappen omdat hij een affaire had met een medewerkster. Sindsdien was Robert (Bob) Swan tijdelijk de baas van het bedrijf. Nu wordt hij definitief aangesteld.

Robert Swan (58) wordt de zevende CEO in het vijftigjarige bestaan van Intel. Hij heeft een verleden bij eBay, waar hij negen jaar financieel directeur was. Die functie had hij sinds 2016 ook bij Intel.

Er werden verschillende kandidaat-CEO’s overwogen, maar omdat de interim-CEO het bedrijf de afgelopen zeven maanden goed geleid heeft, mag hij die positie nu definitief gaan bekleden. “Bobs prestaties, zijn kennis van het bedrijf, zijn beheersing van onze groeistrategie en het respect dat hij heeft verdiend bij onze klanten, onze eigenaars en bij zijn collega’s hebben ons ervan overtuigd dat hij de juiste manager is om Intel te leiden”, klinkt het in een mededeling van de raad van bestuur.

Nu Swan definitief de grote baas van Intel wordt, gaat het bedrijf ook op zoek naar een nieuwe financieel directeur. In afwachting daarvan neemt Todd Underwood die taak op zich.

De vorige baas van Intel, Brian Krzanich, werd vorig jaar naar de uitgang geleid na een lange carrière bij het bedrijf. Hij bleek een verhouding gehad te hebben met een medewerkster, iets wat voor managers bij Intel verboden is. De gevallen topman heeft intussen een nieuwe baan gevonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content