Limburgse hogeschool start opleiding ‘Drones Business Architect’

Mark Vanlook (CEO DronePort), Veerle Heeren (burgemeester Sint-Truiden), Ben Lambrechts (algemeen directeur Hogeschool PXL) Tom Vandeput (gedeputeerde Provincie Limburg), Frank Zwerts (algemeen directeur POM Limburg) © .

Met de nieuwe dronewetgeving op komst begint de Limburgse hogeschool PXL een postgraduaatsopleiding tot Drones Business Architect. Die moet de brug slaan tussen technologie, idee en de zakelijke uitwerking.

Het gaat niet om een opleiding tot dronepiloot, wel om een postgraduaatsopleiding die kijkt naar het uitbouwen en ontwikkelen van toepassingen. Daarbij wordt er gekeken naar de wetgeving, luchtvaartaspecten, navigatie en aerodynamica, maar ook naar vaardigheden om businessopportuniteiten te ontdekken. Er worden bovendien praktijkcases besproken.

De opleiding komt er met de steun van dronefederatie Euka, DronePort, het Limburgs Provinciebestuur en POM Limburg. De lessen zelf gaan vanaf oktober door op de campus van DronePort in Sint-Truiden.

De nieuwe opleiding komt er tegelijk met nieuwe wetgeving. Vlak voor de zomer keurde Europa een nieuwe Europese dronewetgeving goed. Die wordt ten laatste eind juni 2020 ook in ons land ingevoerd en maakt het onder meer makkelijker om met een Belgische pilotenlicentie ook in het buitenland te vliegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content