Saskia Kinds weg bij USG Professionals

Saskia Kinds. © .

Na acht jaar stoppen USG People en Saskia Kinds hun samenwerking. Een verschil in de visie over de toekomst ligt aan het vertrek van de vicepresident van het bedrijf.

Kinds begon in 2007 als HR Directeur bij Innotiv ICT en Engineering wat intussen werd omgedoopt tot USG ICT en Engineering Professionals, een divisie van USG People. Ze groeide in 2008 door tot algemeen directeur en kort nadien kreeg ze ook de verantwoordelijkheid over de afdelingen Engineering en Science. Op vijf jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een onderneming van meer dan 500 werknemers.

Data News nomineerde Kinds drie keer als ICT Woman of the Year waarbij ze in 2013 ook de top 3 haalde. Dat jaar kreeg ze als vicepresident België ook Finance, Legal, HR en Marketing onder haar. Buiten USG People trekt ze mee aan de kar van de Belgische ICT-sector met mandaten in de raad van bestuur van Agoria, Federgon en RVO Society.

Kinds is, via USG Professionals, ook voorzitster van Agoria ICT. Door haar vertrek stopt ook dat mandaat. Maar ze hoopt zich, vanuit een toekomstige functie, op termijn wel terug kandidaat te stellen voor de technologiefederatie.

Naar de toekomst toe lopen de ambities van Kinds uit elkaar. Ze wil graag actief blijven in de wereld van HR en technologie. Dat kan zowel door opnieuw een bedrijf te leiden, maar de topvrouw denkt ook aan andere trajecten, zoals het begeleiden van startups “Ik sluit zelfs niet uit dat ik zelf iets opstart”, vertelt ze aan onze redactie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content