Stefan De Smet (Digitaal Vlaanderen) maakt de overstap naar District09

Stefan De Smet. © Digitaal Vlaanderen
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Het afdelingshoofd ICT van Digitaal Vlaanderen, Stefan De Smet, start op 1 september als algemeen directeur bij District09. Tegelijk zal hij CIO zijn van de Stad Gent.

De Smet werkte in totaal vijftien jaar voor de Vlaamse overheid, en sinds 2018 was hij verantwoordelijk voor de centrale ICT-diensten; eerst bij Het Facilitair Bedrijf en na de fusie bij Digitaal Vlaanderen. Binnenkort maakt hij dus de overstap naar District09, de ICT-partner van de Stad Gent die vandaag 290 medewerkers telt. Naast CEO van District09 zal De Smet ook CIO zijn van de Stad Gent.

Meer doorgedreven samenwerking

Jan Smedts, administrateur-generaal van Digitaal Vlaanderen, blikt terug op een ‘fijne samenwerking’ met De Smet. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we mekaar in zijn nieuwe rol nog zullen terugzien. De overstap zal de basis vormen voor een meer doorgedreven samenwerking tussen beide organisaties’, zegt hij.

Wie bij Digitaal Vlaanderen het stokje van Stefan Desmet overneemt is nog niet bekend. ‘Het vertrek op 1 september geeft voldoende tijd om de continuïteit en de opvolging van de afdeling te verzekeren’, zo klinkt het.

Sinds begin mei heeft ook Björn De Vidts het directiecomité van Digitaal Vlaanderen verlaten. Hij legt zich voortaan helemaal toe op de rol van transitiemanager van athumi, het Vlaams Datanutsbedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content