Softwarebedrijf Corel heet voortaan… Alludo

© Alludo
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Corel kondigt na 35 jaar een complete rebranding en naamsverandering aan. De leverancier van professionele creatieve software en productiviteitstools gaat voortaan verder onder de nieuwe naam Alludo.

Veel computergebruikers kennen Corel vooral als het bedrijf achter WordPerfect (rond de jaren negentig zo’n beetje ’s werelds populairste tekstverwerker voor DOS-pc’s) en de CorelDRAW-ontwerpsuite, waarvan onlangs nog een nieuwe versie verscheen. Maar ook het populaire WinZip, de VM-software Parallels voor Mac-computers en de mindmappingtool MindManager zijn intussen merken van Corel.

‘Bij Alludo willen wij dat onze producten een échte oplossing bieden om beter te werken en beter te leven. Daarom vinden we het hoog tijd voor een nieuw merk’, aldus CEO Christa Quarles dinsdag bij de aankondiging van de rebranding. Volgens de topvrouw zal Alludo (spreek uit: ‘aa-loe-do’) de identiteit en het doel van zijn submerken respecteren, maar tegelijk ook dichter bij elkaar brengen. ‘Alle medewerkers zijn nu verenigd onder één merk, ongeacht waar ze mee bezig zijn of waar ze zich ook bevinden.’

Alludo gaat circa 2,5 miljoen betalende klanten bedienen uit verschillende sectoren en meer dan 130 landen.

Partner Content