Wielrenner Adam Hansen ontwikkelde computerprogramma voor Lotto-Belisol

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Australiër Adam Hansen, die momenteel de Tour de France rijdt in het shirt van Lotto-Belisol, is naast wielrenner ook computerprogrammeur. Hij ontwierp voor zijn team een online managementsysteem.

Naast koersen, kan wielrenner Adam Hansen van Lotto-Belisol ook uit de voeten met programmeertaal. “Ik spreek vijf talen: PHP, MySQL, ASP, VB en Java”, grapt hij op de website LeTour.fr.

Voor zijn ploeg ontwikkelde Hansen een online managementsysteem dat fungeert als een soort virtuele ontmoetingsplaats voor wielrenners en hun entourage.
Het is een databank die de renners kunnen gebruiken om te zien welke wedstrijden op het programma staan, welke teamgenoten er meerijden en in welke hotels ze verblijven. Via het programma blijven de renners en de ploegleiders ook op de hoogte van elkaars whereabouts.

Voorts kunnen de coureurs met elkaar communiceren, en vinden ze er de contactgegevens van hun teamgenoten en hun entourage: ploegleiding, verzorgers, mecaniciens…

Het systeem bevat tenslotte ook wedstrijdverslagen en tactische besprekingen, die vooral interessant zijn voor de ploegleiders. Aan het einde van iedere maand analyseert de ploeg de gegevens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content