Het bedrijf gaat 10 miljard dollar investeren in het 'project Kuiper', zegt het bij de publicatie van zijn uitstekende kwartaalresultaten. Het project moet in de eerste plaats internet brengen in regio's van de Verenigde Staten waar nu nog geen breedband of snel internet ligt. De dienst zou later ook uitgebreid worden tot de rest van de wereld.

Voor zijn project wil Amazon een constellatie van 3.236 satellieten in een baan om de aarde brengen. De satellieten zullen in vijf groepen de lucht in gestuurd worden. Wanneer de eerste batch van 578 satellieten in een baan rond de aarde draait, zal de internetdienst opgestart worden. De satellieten zullen op een hoogte van 590 tot 630 kilometer boven de aarde draaien. Wanneer ze worden gelanceerd, en op welke manier, is nog niet bekend. Wel heeft Jeff Bezos al langer een eigen ruimtevaarbedrijf, Blue Origin. Wel is er een deadline: volgens de regels van de FCC moet Amazon tegen dertig juli 2026 de helft van zijn satellieten hebben gelanceerd. Het project moet worden afgerond tegen 30 juli 2029.

Amazon is niet de enige met plannen om internet aan te bieden vanuit de ruimte. Ook SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk, wil een groot aantal satellieten in stelling brengen, 12.000 in dit geval. In Europa neemt de Britse overheid samen met het Indiase conglomeraat Bharti de failliete satellietoperator Oneweb over voor een gelijkaardig project.

Het bedrijf gaat 10 miljard dollar investeren in het 'project Kuiper', zegt het bij de publicatie van zijn uitstekende kwartaalresultaten. Het project moet in de eerste plaats internet brengen in regio's van de Verenigde Staten waar nu nog geen breedband of snel internet ligt. De dienst zou later ook uitgebreid worden tot de rest van de wereld. Voor zijn project wil Amazon een constellatie van 3.236 satellieten in een baan om de aarde brengen. De satellieten zullen in vijf groepen de lucht in gestuurd worden. Wanneer de eerste batch van 578 satellieten in een baan rond de aarde draait, zal de internetdienst opgestart worden. De satellieten zullen op een hoogte van 590 tot 630 kilometer boven de aarde draaien. Wanneer ze worden gelanceerd, en op welke manier, is nog niet bekend. Wel heeft Jeff Bezos al langer een eigen ruimtevaarbedrijf, Blue Origin. Wel is er een deadline: volgens de regels van de FCC moet Amazon tegen dertig juli 2026 de helft van zijn satellieten hebben gelanceerd. Het project moet worden afgerond tegen 30 juli 2029.Amazon is niet de enige met plannen om internet aan te bieden vanuit de ruimte. Ook SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk, wil een groot aantal satellieten in stelling brengen, 12.000 in dit geval. In Europa neemt de Britse overheid samen met het Indiase conglomeraat Bharti de failliete satellietoperator Oneweb over voor een gelijkaardig project.