Amazon Prime fors duurder in Europa (update 29/07)

.
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De techgigant verhoogt de prijzen van zijn abonnement op streamingdiensten en leveringen met een euro per maand. Amazon wijt de stijging aan de kosten om de diensten te runnen.

Amazon Prime gaat in Frankrijk van 49 euro naar 69,90 euro voor een jaarabonnement, wat neerkomt op een stijging van bijna 43 procent. Wie per maand betaalt, zal nu 6,99 euro neertellen in plaats van 5,99 euro. Dat kregen gebruikers in Frankrijk te horen in een mail. Spanjaarden en Italianen gaan 4,99 euro per maand betalen (één euro meer) of jaarlijks 49,90 euro in plaats van 36 euro. Duitse abonnees zien hun abonnement zelfs stijgen naar 89,90 euro. Dat zegt de e-commercereus aan nieuwsagentschap Reuters. De stijgingen zouden op 15 september ingaan.

Update: In Nederland gaan de prijzen niet omhoog en blijft het ‘introductietarief’ van 2,99 euro per maand van kracht. Over prijsstijgingen in ons land is momenteel nog wat onduidelijkheid, omdat er vooralsnog geen Belgische Amazonwinkel is. Een en ander zou dus afhangen van het land waar je een abonnement had afgesloten.

Voor Amazon moet de verhoging er komen door de stijgende kosten van zijn diensten. Dat is dan onder meer hogere verzendingskosten door duurdere brandstof. Een Amazon Prime-abonnement bevat zowel de pakjesdienst als de streamingdienst Prime Video en Prime Reading, voor e-boeken. Ondanks de prijsverhoging is Amazon Prime momenteel overigens nog een pak goedkoper dan zijn directe concurrenten in ons land. Netflix start bij 107,88 euro per jaar, en voor Disney+ tel je 89,90 euro per jaar neer.

Update: uitgebreid met prijzen per land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content