De apparatuur van Huawei wordt geweerd uit het Emergency Services Network, meldt de krant The Sunday Telegraph. Het is de bedoeling dat honderdduizenden agenten en ambulancemedewerkers over een paar jaar een nieuw systeem hebben om veilig met elkaar en met meldkamers te communiceren.

Het Emergency Services Network kost 2,3 miljard pond, omgerekend zo'n 2,5 miljard euro. Het netwerk wordt ontwikkeld door EE. Het moederbedrijf daarvan, British Telecom, had eerder al besloten om te stoppen met het gebruik van Huawei-apparatuur op sommige netwerken. Bestaande Huawei-apparatuur in die netwerken wordt vervangen door apparatuur van andere merken. Door het weren van Huawei loopt het project waarschijnlijk ongeveer vier jaar vertraging op. De kosten komen voor rekening van British Telecom.

Huawei is verboden in landen als de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Die vrezen dat China de apparatuur gebruikt voor spionage. Ook in Europese landen leeft die vrees ondertussen. Zo voert België ondertussen ook een risicoanalyse uit. Het bedrijf is de netwerkleverancier van de operatoren Proximus en Orange Belgium. Tot op heden bleef het trouwens bij verdachtmakingen, bewijzen zijn nooit geleverd. De baas van de Duitse internetpolitie zei vorige week daarom nog dat een ban tegen Huawei-producten voorbarig is.

De apparatuur van Huawei wordt geweerd uit het Emergency Services Network, meldt de krant The Sunday Telegraph. Het is de bedoeling dat honderdduizenden agenten en ambulancemedewerkers over een paar jaar een nieuw systeem hebben om veilig met elkaar en met meldkamers te communiceren. Het Emergency Services Network kost 2,3 miljard pond, omgerekend zo'n 2,5 miljard euro. Het netwerk wordt ontwikkeld door EE. Het moederbedrijf daarvan, British Telecom, had eerder al besloten om te stoppen met het gebruik van Huawei-apparatuur op sommige netwerken. Bestaande Huawei-apparatuur in die netwerken wordt vervangen door apparatuur van andere merken. Door het weren van Huawei loopt het project waarschijnlijk ongeveer vier jaar vertraging op. De kosten komen voor rekening van British Telecom.Huawei is verboden in landen als de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Die vrezen dat China de apparatuur gebruikt voor spionage. Ook in Europese landen leeft die vrees ondertussen. Zo voert België ondertussen ook een risicoanalyse uit. Het bedrijf is de netwerkleverancier van de operatoren Proximus en Orange Belgium. Tot op heden bleef het trouwens bij verdachtmakingen, bewijzen zijn nooit geleverd. De baas van de Duitse internetpolitie zei vorige week daarom nog dat een ban tegen Huawei-producten voorbarig is.