De IT-leverancier handelt op NYSE onder de noemer DELL, nadat het aandelen terugkocht van DVMT. Die DVMT volgt de financiële waarde van VMware, het softwarebedrijf waarvan Dell voor 81% eigenaar is. De operatie zat er al langer aan te komen, en werd midden december door de aandeelhouders van DVMT goedgekeurd. De volledige transactie zou zo'n 24 miljard dollar hebben gekost, maar omzeilt zo ook de traditionele IPO en het daarbij horende onderzoek. Michael Dell moet dus niet aan zijn potentiële investeerders uitleggen wat hij met het bedrijf wilt doen nu het 52,7 miljard dollar in het rood staat.

Dell-aandelen openden vrijdag 29 december 2018 op 46 dollar met een geschatte marktwaarde van 16 miljard dollar, aldus de gegevens van Refinitiv. Dell verliet de beurs in 2013 nadat oprichter en CEO Michael Dell een van de grootste 'buy-outs' ooit uitvoerde. In 2016 kocht het storageleverancier EMC voor 67 miljard dollar.

De IT-leverancier handelt op NYSE onder de noemer DELL, nadat het aandelen terugkocht van DVMT. Die DVMT volgt de financiële waarde van VMware, het softwarebedrijf waarvan Dell voor 81% eigenaar is. De operatie zat er al langer aan te komen, en werd midden december door de aandeelhouders van DVMT goedgekeurd. De volledige transactie zou zo'n 24 miljard dollar hebben gekost, maar omzeilt zo ook de traditionele IPO en het daarbij horende onderzoek. Michael Dell moet dus niet aan zijn potentiële investeerders uitleggen wat hij met het bedrijf wilt doen nu het 52,7 miljard dollar in het rood staat.Dell-aandelen openden vrijdag 29 december 2018 op 46 dollar met een geschatte marktwaarde van 16 miljard dollar, aldus de gegevens van Refinitiv. Dell verliet de beurs in 2013 nadat oprichter en CEO Michael Dell een van de grootste 'buy-outs' ooit uitvoerde. In 2016 kocht het storageleverancier EMC voor 67 miljard dollar.