Voor de resultaten die Apple van het afgelopen kwartaal bekend maakte waren de verwachtingen niet zo hooggespannen als de afgelopen jaren. Het was duidelijk dat de iPhoneverkopen omlaag gingen en het bedrijf niet langer zou groeien ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Want Apple maakte van april 2003 tot december 2015 een consequente groei door, ieder jaar steeg de winst meer. Gedurende 13 jaar groeide de winst van het bedrijf van 1,5 miljard dollar in het derde kwartaal van 2003 tot 75,9 miljard dollar in 2015 - een enorme prestatie.

Nu is de groei die 51 kwartalen aanhield gestopt. Het bedrijf maakte in het laatste kwartaal 'slechts' 50,6 miljard dollar winst, 13 procent minder dan een jaar eerder. Tim Cook bleef positief en noemde de terugnemende groei 'een pauze' die in ieder geval nog drie maanden aan zal houden.

Infographic: Apple's Revenue Declines for the First Time in 13 Years | Statista

(WK)

Voor de resultaten die Apple van het afgelopen kwartaal bekend maakte waren de verwachtingen niet zo hooggespannen als de afgelopen jaren. Het was duidelijk dat de iPhoneverkopen omlaag gingen en het bedrijf niet langer zou groeien ten opzichte van het kwartaal ervoor. Want Apple maakte van april 2003 tot december 2015 een consequente groei door, ieder jaar steeg de winst meer. Gedurende 13 jaar groeide de winst van het bedrijf van 1,5 miljard dollar in het derde kwartaal van 2003 tot 75,9 miljard dollar in 2015 - een enorme prestatie.Nu is de groei die 51 kwartalen aanhield gestopt. Het bedrijf maakte in het laatste kwartaal 'slechts' 50,6 miljard dollar winst, 13 procent minder dan een jaar eerder. Tim Cook bleef positief en noemde de terugnemende groei 'een pauze' die in ieder geval nog drie maanden aan zal houden.(WK)