De techniek die in het aan Apple toegewezen patent (nummer 8.994.499) beschreven wordt, is uitgevonden door Lihua Zhao en Richard Tsai, beiden uit Cupertino. Wanneer de telefoon wordt aangezet, wordt er eerst een foto gemaakt van degene die het apparaat vasthoudt. Op die selfie wordt vervolgens een complex algoritme losgelaten, dat de kenmerken van het gezicht analyseert.

Komt de selfie niet overeen met de gezichtskenmerken van de rechtmatige eigenaar, dan wordt de telefoon weer uitgeschakeld. Het is ook mogelijk het toestel zo in te stellen dat het in slaapstand valt wanneer de gebruiker buiten beeld verdwijnt. Het systeem houdt ook rekening met een bewogen selfie. Als dit voorvalt, wordt er automatisch een nieuwe opname gemaakt.

Op CeBit demonstreerde Alibaba-oprichter Jack M een tijdje geleden aleen systeem waarbij een selfie als betaalmiddel fungeerde.

(Automatiseringgids / MI)

De techniek die in het aan Apple toegewezen patent (nummer 8.994.499) beschreven wordt, is uitgevonden door Lihua Zhao en Richard Tsai, beiden uit Cupertino. Wanneer de telefoon wordt aangezet, wordt er eerst een foto gemaakt van degene die het apparaat vasthoudt. Op die selfie wordt vervolgens een complex algoritme losgelaten, dat de kenmerken van het gezicht analyseert. Komt de selfie niet overeen met de gezichtskenmerken van de rechtmatige eigenaar, dan wordt de telefoon weer uitgeschakeld. Het is ook mogelijk het toestel zo in te stellen dat het in slaapstand valt wanneer de gebruiker buiten beeld verdwijnt. Het systeem houdt ook rekening met een bewogen selfie. Als dit voorvalt, wordt er automatisch een nieuwe opname gemaakt. Op CeBit demonstreerde Alibaba-oprichter Jack M een tijdje geleden aleen systeem waarbij een selfie als betaalmiddel fungeerde.(Automatiseringgids / MI)