Kunnen we onze iPhone straks activeren met een selfie?

© web

Apple heeft in de VS een patent gekregen op een techniek waarmee een gebruiker zijn smartphone kan ontgrendelen met een selfie. Die opent de deur naar alle functies van het toestel.

De techniek die in het aan Apple toegewezen patent (nummer 8.994.499) beschreven wordt, is uitgevonden door Lihua Zhao en Richard Tsai, beiden uit Cupertino. Wanneer de telefoon wordt aangezet, wordt er eerst een foto gemaakt van degene die het apparaat vasthoudt. Op die selfie wordt vervolgens een complex algoritme losgelaten, dat de kenmerken van het gezicht analyseert.

Komt de selfie niet overeen met de gezichtskenmerken van de rechtmatige eigenaar, dan wordt de telefoon weer uitgeschakeld. Het is ook mogelijk het toestel zo in te stellen dat het in slaapstand valt wanneer de gebruiker buiten beeld verdwijnt. Het systeem houdt ook rekening met een bewogen selfie. Als dit voorvalt, wordt er automatisch een nieuwe opname gemaakt.

Op CeBit demonstreerde Alibaba-oprichter Jack M een tijdje geleden aleen systeem waarbij een selfie als betaalmiddel fungeerde.

(Automatiseringgids / MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content