Johnson krijgt meteen de taak om een van de meest gehypete AR en VR bedrijven van Silicon Valley terug op de rails te krijgen. Magic Leap werkt al enkele jaren aan een 'mixed reality' bril die beter moest worden dan die van concurrenten als Microsofts Hololens, maar die verwachtingen werden door zijn eerste product niet ingelost. In april moest het bedrijf, dat ook een Belgische tak heeft, de helft van zijn personeel ontslaan om uit te kosten te komen.

Peggy Johnson krijgt nu als nieuwe CEO de taak om het bedrijf te pivoteren naar de zakelijke markt. Magic Leap werkt momenteel aan een tweede generatie van zijn AR-bril

Johnson werkte als executive vp voor bedrijfsontwikkeling bij Microsoft en stond ook aan het hoofd van het venturekapitalfonds van de techgigant. Voordien stond ze aan het hoofd van het internetdepartement bij chipmaker Qualcomm.

Johnson krijgt meteen de taak om een van de meest gehypete AR en VR bedrijven van Silicon Valley terug op de rails te krijgen. Magic Leap werkt al enkele jaren aan een 'mixed reality' bril die beter moest worden dan die van concurrenten als Microsofts Hololens, maar die verwachtingen werden door zijn eerste product niet ingelost. In april moest het bedrijf, dat ook een Belgische tak heeft, de helft van zijn personeel ontslaan om uit te kosten te komen. Peggy Johnson krijgt nu als nieuwe CEO de taak om het bedrijf te pivoteren naar de zakelijke markt. Magic Leap werkt momenteel aan een tweede generatie van zijn AR-brilJohnson werkte als executive vp voor bedrijfsontwikkeling bij Microsoft en stond ook aan het hoofd van het venturekapitalfonds van de techgigant. Voordien stond ze aan het hoofd van het internetdepartement bij chipmaker Qualcomm.