Minder groei en minder daling dan vorig jaar in de it-budgetten. De goede verstaander weet dan: nulgroei alom.

De voorspelling van technologiefederatie Agoria - de technologiebedrijven verwachten nulgroei in 2012 - echoot nu door in de vooruitblik van analistenkantoor IDC op de it-budgetten. De analisten baseren zich op een enquête bij 590 West-Europese organisaties, uitgevoerd in november. Daaruit mag blijken dat zowat 40 procent van de bedrijven nog groei ziet in de it-budgetten, terwijl 17 procent achteruitgang verwacht. Vorig jaar bedroegen die cijfers respectievelijk 43 procent en 20 procent. De groep van bedrijven die een stilstand verwachten, wordt dus groter: van 37 procent in 2011 tot 43 procent in 2012.

IDC noemt de cijfers "niet noodzakelijk dramatisch", omdat de budgetten op zich niet zoveel lager zullen liggen dan in 2011. De analyse klinkt dat bedrijven waarschijnlijk in 2011 al vrij voorzichtig geweest zijn in hun it-budgetten, waardoor ze hopen dat eenzelfde voorzichtigheid ook zal volstaan in 2012. Bovendien is er, na het moeilijke economische klimaat van de laatste jaren, niet zoveel potentieel meer om nog verder te besparen, aldus nog IDC.

Minder groei en minder daling dan vorig jaar in de it-budgetten. De goede verstaander weet dan: nulgroei alom. De voorspelling van technologiefederatie Agoria - de technologiebedrijven verwachten nulgroei in 2012 - echoot nu door in de vooruitblik van analistenkantoor IDC op de it-budgetten. De analisten baseren zich op een enquête bij 590 West-Europese organisaties, uitgevoerd in november. Daaruit mag blijken dat zowat 40 procent van de bedrijven nog groei ziet in de it-budgetten, terwijl 17 procent achteruitgang verwacht. Vorig jaar bedroegen die cijfers respectievelijk 43 procent en 20 procent. De groep van bedrijven die een stilstand verwachten, wordt dus groter: van 37 procent in 2011 tot 43 procent in 2012. IDC noemt de cijfers "niet noodzakelijk dramatisch", omdat de budgetten op zich niet zoveel lager zullen liggen dan in 2011. De analyse klinkt dat bedrijven waarschijnlijk in 2011 al vrij voorzichtig geweest zijn in hun it-budgetten, waardoor ze hopen dat eenzelfde voorzichtigheid ook zal volstaan in 2012. Bovendien is er, na het moeilijke economische klimaat van de laatste jaren, niet zoveel potentieel meer om nog verder te besparen, aldus nog IDC.