Eerder dit jaar ging al het gerucht dat de onderneming werkte aan een flinke reorganisatie boven de Moerdijk. Het Parool schreef in maart op basis van bronnen dicht bij het dossier dat bij IBM Nederland bijna 800 van de 3.700 banen zouden verdwijnen, omdat activiteiten zouden worden verplaatst naar India. Maar dat werd destijds door het bedrijf zelf ontkend.

Volgens De Unie wordt het gerucht nu toch realiteit, of toch alleszins voor een stuk. "Een hard en pijnlijk besluit'', zo stelt de belangenbehartiger. De bond zegt achter de schermen hierover ook al gesproken te hebben met IBM. Inmiddels hebben alle vakbonden bij het technologiebedrijf een uitnodiging ontvangen voor een overleg.

België

Ook in België gaat IBM dit jaar 233 van de 1.498 banen schrappen. Daartoe werd de procedure Renault opgestart. Als reden noemde het bedrijf volgens de vakbond de stagnerende IT-markt en de zware concurrentie uit de lagelonenlanden.

Als een reactie op de demarche lieten de Belgische werknemers van IBM in een - erg zeldzame en openhartige - open brief hun stem horen. Die brief kan je hier nog eens herlezen.

Eerder dit jaar ging al het gerucht dat de onderneming werkte aan een flinke reorganisatie boven de Moerdijk. Het Parool schreef in maart op basis van bronnen dicht bij het dossier dat bij IBM Nederland bijna 800 van de 3.700 banen zouden verdwijnen, omdat activiteiten zouden worden verplaatst naar India. Maar dat werd destijds door het bedrijf zelf ontkend.Volgens De Unie wordt het gerucht nu toch realiteit, of toch alleszins voor een stuk. "Een hard en pijnlijk besluit'', zo stelt de belangenbehartiger. De bond zegt achter de schermen hierover ook al gesproken te hebben met IBM. Inmiddels hebben alle vakbonden bij het technologiebedrijf een uitnodiging ontvangen voor een overleg.BelgiëOok in België gaat IBM dit jaar 233 van de 1.498 banen schrappen. Daartoe werd de procedure Renault opgestart. Als reden noemde het bedrijf volgens de vakbond de stagnerende IT-markt en de zware concurrentie uit de lagelonenlanden.Als een reactie op de demarche lieten de Belgische werknemers van IBM in een - erg zeldzame en openhartige - open brief hun stem horen. Die brief kan je hier nog eens herlezen.