De website downdetector.com kreeg honderden meldingen binnen over het feit dat de nieuwsstroom op Facebook en Instagram niet kan worden ververst. Op WhatsApp kan men geen berichten meer versturen of ontvangen. De oorzaak voor de panne is niet bekend.

Vorige maand kende Facebook al eens zijn ergste panne ooit, die pas na 24 uur werd opgelost. Het bedrijf verklaarde die door een configuratie van een server en bood zijn verontschuldigen aan. Het feit dat de storing niet één platform, maar meteen alle drie berichtendiensten van Facebook trof, voedde de speculaties dat het bedrijf al begonnen is met het verweven van zijn back-end, iets waar Mark Zuckerberg in januari over sprak.

Update: de problemen zijn intussen voorbij. Ze duurden ongeveer van 13u tot 14u zondag.

De website downdetector.com kreeg honderden meldingen binnen over het feit dat de nieuwsstroom op Facebook en Instagram niet kan worden ververst. Op WhatsApp kan men geen berichten meer versturen of ontvangen. De oorzaak voor de panne is niet bekend. Vorige maand kende Facebook al eens zijn ergste panne ooit, die pas na 24 uur werd opgelost. Het bedrijf verklaarde die door een configuratie van een server en bood zijn verontschuldigen aan. Het feit dat de storing niet één platform, maar meteen alle drie berichtendiensten van Facebook trof, voedde de speculaties dat het bedrijf al begonnen is met het verweven van zijn back-end, iets waar Mark Zuckerberg in januari over sprak.