Orange gebruikt voor IoT de zogenaamde Long Range of LoRa-technologie. De bedoeling is dat het bedrijf wereldwijd tegen 2018 600 miljoen euro winst haalt uit die investering.

In tegenstelling tot klassieke mobiele netwerken zijn netwerken voor IoT enkel geschikt voor kleine datapakketten met een snelheid tot 50 Kbps. Daar tegenover staat dat het bereik van de zendmasten veel groter is en dat verbinding maken weinig stroom verbruikt. Dat maakt het mogelijk dat toestellen, bijvoorbeeld een watermeter, jarenlang op één batterijlading informatie kan doorseinen.

Vandaag voert Orange praktijktesten uit in het Franse Grenoble. De bedoeling is om in het eerste kwartaal van 2016 de technologie in Frankrijk te lanceren. Nadien volgt een wereldwijde uitrol. Tussen midden 2017 en 2018 zal het netwerk ook in België worden opgezet.

Daarmee krijgt ons land binnenkort sowieso twee LoRa-netwerken. Deze zomer kondigde Proximus al aan dat het tegen 2016 klaar wil zijn met zijn iOT-netwerk op basis van LoRa. Ook Engie (vroeger bekend als GDF Suez) werkt momenteel aan een gelijkaardig netwerk, al gaat het hier om technologie van Sigfox.

In de marge van de aankondiging liet Orange ook weten dat het resultaten boekt rond 5G. Hiervan verwacht het een uitrol tegen 2022.

Orange gebruikt voor IoT de zogenaamde Long Range of LoRa-technologie. De bedoeling is dat het bedrijf wereldwijd tegen 2018 600 miljoen euro winst haalt uit die investering.In tegenstelling tot klassieke mobiele netwerken zijn netwerken voor IoT enkel geschikt voor kleine datapakketten met een snelheid tot 50 Kbps. Daar tegenover staat dat het bereik van de zendmasten veel groter is en dat verbinding maken weinig stroom verbruikt. Dat maakt het mogelijk dat toestellen, bijvoorbeeld een watermeter, jarenlang op één batterijlading informatie kan doorseinen.Vandaag voert Orange praktijktesten uit in het Franse Grenoble. De bedoeling is om in het eerste kwartaal van 2016 de technologie in Frankrijk te lanceren. Nadien volgt een wereldwijde uitrol. Tussen midden 2017 en 2018 zal het netwerk ook in België worden opgezet.Daarmee krijgt ons land binnenkort sowieso twee LoRa-netwerken. Deze zomer kondigde Proximus al aan dat het tegen 2016 klaar wil zijn met zijn iOT-netwerk op basis van LoRa. Ook Engie (vroeger bekend als GDF Suez) werkt momenteel aan een gelijkaardig netwerk, al gaat het hier om technologie van Sigfox.In de marge van de aankondiging liet Orange ook weten dat het resultaten boekt rond 5G. Hiervan verwacht het een uitrol tegen 2022.