Gedurende 48 uur zullen in heel het land controles plaatsvinden, onder meer op het gebruik van de gsm achter het stuur. De samenwerking komt er na een succesvolle try-out in het najaar vorig jaar.

'Maar niet alleen gsm-gebruik leidt onze aandacht af', klinkt het. 'Ook andere handelingen, zoals schminken, nagels knippen of een brooddoos zoeken, maken dat bestuurders hun concentratie tijdens het rijden verliezen. Een spijtig gevolg daarvan is dat er zich nog steeds veel ongevallen voordoen die kunnen vermeden worden.'

De federale politie wijst er nog op dat de gsm plaatsen in een daartoe bestemde houder, de enige aanvaardbare manier is om het toestel bijvoorbeeld als gps te gebruiken tijdens het rijden. Dat is intussen ook bij wet bepaald.

Ongeoorloofd gebruik van mobiele apparatuur tijdens het rijden is nu een overtreding van de derde graad. Dat betekent dat overtreders een onmiddellijke inning van 174 euro riskeren, of nog hogere boetes bij dagvaarding voor de politierechtbank.

Gedurende 48 uur zullen in heel het land controles plaatsvinden, onder meer op het gebruik van de gsm achter het stuur. De samenwerking komt er na een succesvolle try-out in het najaar vorig jaar.'Maar niet alleen gsm-gebruik leidt onze aandacht af', klinkt het. 'Ook andere handelingen, zoals schminken, nagels knippen of een brooddoos zoeken, maken dat bestuurders hun concentratie tijdens het rijden verliezen. Een spijtig gevolg daarvan is dat er zich nog steeds veel ongevallen voordoen die kunnen vermeden worden.'De federale politie wijst er nog op dat de gsm plaatsen in een daartoe bestemde houder, de enige aanvaardbare manier is om het toestel bijvoorbeeld als gps te gebruiken tijdens het rijden. Dat is intussen ook bij wet bepaald.Ongeoorloofd gebruik van mobiele apparatuur tijdens het rijden is nu een overtreding van de derde graad. Dat betekent dat overtreders een onmiddellijke inning van 174 euro riskeren, of nog hogere boetes bij dagvaarding voor de politierechtbank.